Adam Stečák Správy

Na Vianočných trhoch ochutnáte rôzne špeciality a uvidíte i mesto z výšky, VIDEO

Košické rozprávkové Vianoce sú oficiálne otvorené od 5.decembra a každý deň lákajú do centra tisícky návštevníkov.

Zdroj: Dnes24.sk

Navštívili ste už Košické rozprávkové Vianoce? Ak nie, tak ešte máte zopár dní čas. Príďte a zažite vianočnú atmosféru v centre mesta za zvukov sviatočných melódií.

Vianočné trhy začali tento rok už 1. decembra a Košické rozprávkové Vianoce odštartovali už tradične v predvečer Mikuláša, čiže 5. decembra. Novinkou a momentálne najväčšou atrakciou je „Košické oko“, ktoré je umiestnené pred obchodným domom Dargov.

Ruské kolo je vysoké 32 metrov a dokáže naraz odviesť 144 osôb. Uvidíte z neho mesto úplne z inej perspektívy. Povoziť sa na ňom budeme môcť až do 6. januára 2020. Vianočný slávnostný „šat“ tento rok dostala aj Uršulínskej ulice.

Tradičné pochúťky

Na vianočných trhoch vám udrú do nosa všakovaké vône, ktoré k sviatkam neodmysliteľne patria. Či už pečené klobásky, špízy, placky, langoše, pečené gaštany, trdelníky, lokše…

A samozrejme dobroty treba zapiť vareným vínom. Primátorský punč odporúčame na zahriatie a tiež pre dobrý pocit. Pretože výťažok z neho ide opäť na charitu.

„Chodíme na vianočné trhy každý rok. Máme radi túto atmosféru, vône a prostredie. Najmä keď sa zotmie a všetko je nádherne vysvietené,“ povedala návštevníčka trhov Erika.

Vianočné trhy môžete navštíviť denne do 6. januára 2020 od 9:00 do 22:00 hodiny. Počas vianočných svietkov od 24.12. do 27.12.2019 budu trhy zatvorené. Vianočné trhy na Námestí osloboditeľov budú otvorené do 23.decembra 2019.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

V OBRAZOCH: Otvorenie Košických Vianoc
23
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM