Rôzne Správy

Vianočný Primátorský punč vyniesol vyše 28 000 eur

Výťažok z Primátorského punču priniesol opäť rekordnú sumu! Komu poputuje?

Ilustračný obrázok k článku Vianočný Primátorský punč vyniesol vyše 28 000 eur
Zdroj: Dnes24.sk

Predaj Primátorského punču, podávaného v stánku na Hlavnej ulici počas Košických Vianoc, dosiahol výťažok 28 401 eur. Podľa hovorkyne mesta Košice Lindy Šnajdárovej ide opäť o rekordnú sumu, ktorá sa použije na charitatívne účely.

„Vďaka dobrým ľuďom s veľkým srdcom sa nám podarilo vyzbierať najvyššiu sumu v histórii zbierky. Obdarované organizácie a ich klienti budú mať opäť dôvod na radosť a možnosť v pokoji napĺňať svoje aktivity počas celého roka,“ ocenil štedrosť Košičanov a návštevníkov mesta primátor Richard Raši.

Výťažok Primátorského punču je každý rok prerozdelený medzi vopred vybrané dobročinné organizácie a združenia. V tomto roku ide o Klub Forresta Gumpa, Miesto pod Slnkom, Podané ruky a Haliganda.

Hlavnou myšlienkou čapovania Primátorského punču je podporiť charitatívne organizácie a pomôcť tak hendikepovaným a znevýhodneným spoluobčanom. Tradičná akcia začala v roku 1996, kedy Košičania a návštevníci prispeli na tento účel sumou 4958 eur (149.390 Sk).

V roku 2015 to bolo dovtedy rekordných 28 370 eur. Predaj z konca roku 2016 bol ešte o niečo vyšší napriek tomu, že začal o deň neskôr ako rok predtým.

Najnovší výťažok slávnostne odovzdajú na Novoročnom koncerte mesta Košice 22. januára v budove Historickej radnice.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM