Eva Mikulová Samospráva Komunálne voľby

Viceprimátor Košíc Martin Petruško kandiduje na funkciu primátora za stranu Smer

Vo štvrtok 21. júna oznámil svoju kandidatúru na post primátora Košíc piaty kandidát, a to terajší viceprimátor mesta Martin Petruško.

Ilustračný obrázok k článku Viceprimátor Košíc Martin Petruško kandiduje na funkciu primátora za stranu Smer
Foto: Adam Stečák / Zdroj: Dnes24.sk

Heslom jeho kampane je „Chcem, aby sa Košice stali mestom na celý život.“ Kandidatúru oznámil po boku so svojou manželkou Annou Máriou, ktorá je podľa jeho slov nielen jeho podporovateľkou, ale tiež veľkým kritikom. „My politici, totiž často žijeme v bubline,“ povedal pred novinármi a zároveň prezradil svoje programové priority.

Osobný prístup s voličmi

„Rozhodol som sa, že budem kandidovať na primátora, pretože chcem pokračovať v doterajších zmenách, ktoré sú dobré, potrebné a úspešné. Pre mňa ako pre človeka sú ale najdôležitejšie, nielen v práci, ale aj v živote, slušnosť a poctivosť. Preto chcem reagovať na kritiku a viesť mesto tak, aby neboli pochybnosti o transparentnosti a korektnosti,“ hovorí Petruško. Vo volebnej kampani preferuje osobný prístup s občanmi a preto bude využívať najmä stretnutia a mítingy.

„Volebný program budeme tvoriť spolu s Košičanmi počas celého leta. Moje prvé priority však sú: Šport a rekreácia pre Košičanov, Vytvorenie Útvaru hlavného inžiniera pre Košice, dostatok miest v škôlkách, cyklotrasy a ich prepojenie v meste a v okolí., aktívna účasť obyvateľov na chode samosprávy, zlepšenie bezpečnosti v meste.“

Transparentný účet

Náklady na kampaň odhaduje na 50 až 70 tisíc eur. Zatiaľ použil 3000 eur zo svojich úspor a verí, že ho cez transparentný účet podporí aj strana Smer. M. Petruško je piatym kandidátom na post primátora Košíc. Okrem neho kandidujú Viliam Novotný (Šanca), Jaroslav Polaček (nezávislý), Miroslav Špak (nezávislý) a Milan Lešňák (nezávislý).

Kandidatúra Martina Petruška
4
Galéria
Foto: Adam Stečák / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM