Krimi

VIDEO ako z akčného filmu: Policajti v Košiciach prenasledovali dodávku!

Prinášame vám autentické video z Košíc. V metropole východu muži zákona prenasledovali dodávkové vozidlo.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO ako z akčného filmu: Policajti v Košiciach prenasledovali dodávku!
Zdroj: Facebook

„Včera (11.3.) popoludní bola policajná hliadka OO PZ Košice Juh vyslaná na Moldavskú cestu v Košiciach, kde mal vodič s vozidlom blokovať vjazd na autobusovú zastávku MHD. Po príchode na miesto policajti spozorovali dodávkové vozidlo zn. Citroen Jumpy, ktoré stálo na zákaze zastavenia. Počas prejednávania dopravného priestupku na parkovisku pri obchodnom centre bol vodič arogantný, za spáchanie priestupku pokutu zaplatiť odmietol, zaradil rýchlosť a z miesta ušiel, pričom už pri prvom svetelnom zariadení prešiel na červený signál,“ uviedla polícia na svojej facebookovej stránke.

Polícia zároveň dodala, že unikajúce vozidlo spozorovala hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ Košice, ktorá sa za použitia výstražného svetelného a zvukového zariadenia a znamenia STOP snažila unikajúce vozidlo zastaviť.

„Vodič však nereagoval, naopak zrýchlil a pokračoval v úniku. Policajné hliadky prenasledovali unikajúce vozidlo a snažili sa ho na Tr. SNP zablokovať služobným vozidlom. Vodič však na výzvy polície nereagoval, prešiel s vozidlom cez obrubníky a deliaci ostrovček, narazil do dopravnej značky a ďalej unikal s vozidlom smerom k Amfiteátru. Počas svojej bezohľadnej a riskantnej jazdy nerešpektoval svetelné zariadenia, na viacerých miestach narazil do dopravných vodiacich dosiek a jazdil v protismere,“ uviedla polícia.

Doplnila, že v ďalšom pokuse o zastavenie vodič na opakovanú výzvu na zastavenie nereagoval, pričom narazil do policajného auta zn. VW Golf. Muži zákona dodali, že policajné hliadky unikajúce vozidlo prenasledovali smerom na Námestie Maratónu mieru, kde vodič vošiel do protismeru, ďalej unikal po Gorkého ulici, vošiel na Tomášikovu ulicu, kde unikajúceho vodiča hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky zadržali za použitia donucovacích prostriedkov, nakoľko kládol aktívny odpor.

„Následne bol vodič prevezený na policajné oddelenie k ďalšej realizácii, kde sa podrobil dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu s negatívnym výsledkom. Policajti zistili totožnosť unikajúceho vodiča dodávkového vozidla. Vodičovi bol zadržaný vodičský preukaz. Svojou bezohľadnou a riskantnou jazdou spôsobil škody predbežne vyčíslené na 4 500 eur, k zraneniu osôb nedošlo. Pre podozrenie z požitia inej návykovej látky bol u vodiča vykonaný odber biologického materiálu, ktorý bude podrobený toxikologickému vyšetreniu,“ píše sa na facebookovej stránke polície.

„Keďže vodič svojou bezohľadnou jazdou vydal ľudí do nebezpečenstva smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví, a to prejazdom cez viaceré križovatky v meste na červený signál, ako aj opakovanou jazdou v protismere, pričom v snahe uniknúť policajným vozidlám tieto vytláčal z cesty, a jedno z policajných vozidiel aj poškodil, rovnako tak poškodil niekoľko zvislých dopravných značiek, vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach v danej veci začal trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny za tento trestný čin hrozí vodičovi trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov,“ dodala polícia.

Video, ktoré zverejnila polícia, si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Akčné zábery z nášho mesta: Muži zákona v Košiciach prenasledovali vozidlo!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM