Aktualizované Eliška Šándorová Krimi

Viedol tankovacie vozidlo a sám mal "natankované" takmer 3 promile: Autom nabúral do lietadla!

So stúpajúcim teplom rastie aj chuť uhasiť smäd niečím „dobre chladeným“. Nájdu sa aj takí, ktorí tak robia pred jazdou autom či dokonca v práci!

Ilustračný obrázok k článku Viedol tankovacie vozidlo a sám mal "natankované" takmer 3 promile: Autom nabúral do lietadla!
4
Galéria
Zdroj: Eva Mikulová

Kombinácia alkoholu a šoférovania však nie je šťastným riešením. Až 41 vodičov pod vplyvom alkoholu sa počas uplynulého týždňa podarilo odhaliť policajtom na cestách Košického kraja. Pätnásť z nich bolo dokonca takých odvážnych, že si za volant sadli s viac ako 1 promile alkoholu v dychu.

„Jedným z nich bol aj pracovník letiska v Košiciach, ktorý podľa doterajších zistení viedol v sobotu (8.6.) krátko pred 15. hodinou nákladné tankovacie vozidlo po vybavovacej letiskovej ploche, pričom došlo ku kontaktu s lietadlom, ktoré bolo s cestujúcimi a palubným personálom pripravené na odlet. Dychovou skúškou na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu u vodiča tankovacieho vozidla bolo zistených 1,44 mg/l alkoholu (2,96 promile), pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. K zraneniam, našťastie, nedošlo,“ informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a v súčasnosti vykonáva potrebné úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia.

Vodič však svojím nezodpovedným konaním mohol ohroziť život a zdravie ľudí, alebo spôsobiť značnú škodu na majetku pri výkone svojho zamestnania, a za takéto konanie je stanovená trestná sadzba dva až 5 rokov.

Aktualizované: Letisko Košice potvrdilo vyjadrenie polície. „K poškodeniu lietadla nedošlo a s uvedeným zamestnancom letiska bol v dôsledku danej udalosti rozviazaný pracovný pomer,“ uviedla pre TASR za košické letisko Jana Tomková.

Ilustračné foto, E. Mikulová

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM