Správy

Víkend bude opäť tropický: Teploty dosiahnu 32 stupňov

Počas nadchádzajúceho víkendu sa môžeme pripraviť na opätovný príchod tropických teplôt. Tie majú prekročiť hranicu 30 stupňov.

Ilustračný obrázok k článku Víkend bude opäť tropický: Teploty dosiahnu 32 stupňov
Zdroj: TASR

Vo štvrtok sa môžeme tešiť na ideálne počasie. Čaká nás slnečno len s ojedinelým výskytom zrážok. „Očakávame jasné až polojasné počasie s teplotami od +23 do +30 °C. Zrážky sa vyskytnú len ojedinele, v hornatých oblastiach v podobe prehánok,“ informuje portál imeteo.sk.

Chýbajú vám tropické teploty? Podľa imeteo.sk máte dôvod na radosť. Nasledujúci víkend má priniesť tropické dni. Zatiaľ čo streda priniesla na východ upršané počasie, vo štvrtok sa od západu nad naše územie začne presúvať oblasť tlakovej výše, ktorá prinesie slnečné lúče.

„Jej stred sa už v piatok zvýrazní nad západným Ruskom a po jej okraji k nám začne od juhu prúdiť teplý vzduch. Teploty tak začnú výraznejšie stúpať a stúpať budú každým dňom,“ informuje portál imeteo.sk. K slnečnému počasiu sa postupne pridajú popoludňajšie búrky z tepla. Teploty budú stúpať ešte aj v nasledujúcom týždni, kedy prinesú ešte horúcejšie dni.

Foto: ilustračné

Zdroj: iMeteo.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM