Marek Šebeňa Krimi

Vlak usmrtil v tuneli 53-ročnú ženu

Rušňovodič po nehode uviedol, že pri vjazde do tunela spozoroval osobu kráčajúcu smerom k tunelu, chrbtom k vlaku. Aj napriek tomu, že použil zvukové výstražné znamenie a rýchlobrzdu, zrážke pre krátku vzdialenosť zabrániť nedokázal.

Na dopravnej koľaji v úseku železničnej trate zastávka Ťahanovce – Ťahanovský tunel v Košiciach zrazil v stredu (9.2.) podvečer vlak 53-ročnú ženu. Tá zraneniam na mieste podľahla. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Demjanovičová informovala, že k nešťastiu došlo krátko pred 20. hodinou v smere z Košíc do Svitu.
Rušňovodič po nehode uviedol, že pri vjazde do tunela spozoroval osobu kráčajúcu smerom k tunelu, chrbtom k vlaku. Aj napriek tomu, že použil zvukové výstražné znamenie a rýchlobrzdu, zrážke pre krátku vzdialenosť zabrániť nedokázal.
Ohliadajúci lekár konštatoval smrť v dôsledku viacnásobných devastačných poranení nezlučiteľných so životom. Rušňovodič sa podrobil dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Doprava bola v tomto úseku na dve hodiny uzavretá. Demjanovičová dodala, že prípad vyšetruje železničná polícia z Košíc ako prečin usmrtenia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM