Tlačové správy

Voda do ostrekovačov OMV CARISTAL získala v nemeckom teste vysoké hodnotenie

Jar láka na cesty nielen vodičov, ale aj drobný hmyz. Mušky spolu s peľom však pre motoristov znamenajú aj komplikácie: na čelnom skle vytvárajú vrstvu nečistôt, ktorá sťažuje výhľad na cestu. Bez dobrého čistiaceho prostriedku sa preto vodiči v tomto ročnom období nezaobídu.

Ilustračný obrázok k článku Voda do ostrekovačov OMV CARISTAL získala v nemeckom teste vysoké hodnotenie
Zdroj: OMV Slovensko

Nemecká certifikačná autorita GTÜ (Gesellschaft für technische Überwachung) testovala desať rôznych čistiacich vôd do ostrekovačov. OMV CARISTAL sa s výsledkom „veľmi odporúčaný“ umiestnil v prvej trojke najlepších produktov.

GTÜ na dôkladné testovanie účinnosti použili dva druhy znečistenia. Pre výsledok bol rozhodujúci počet cyklov stieračov, potrebných na vyčistenie testovaného čelného skla. V závislosti od kvality testovaných produktov bolo na dosiahnutie výhľadu potrebných 150 až 300 ml čistiacej kvapaliny v troch až šiestich čistiacich cykloch.

OMV CARISTAL bez námahy odstraňuje šmuhy, prach i hmyz. Nanotechnológia a špeciálne prísady navyše zabraňujú opätovnému usádzaniu nečistôt a antistatické prísady udržia vaše čelné sklo čisté dlhšie. Vyniká tiež príjemnou vôňou.

Všetky produkty radu CARISTAL sú kompletne bez toxických látok. Sú vhodné aj pre vozidlá s polykarbonátovými sklami a prednou mriežkou. Neškodia laku, chrómu, gume ani plastom.

Čistiaca voda do ostrekovačov OMV CARISTAL je k dispozícii na čerpacích staniciach OMV v trojlitrových ekologických baleniach.

Užitočné tipy pre jazdu na jar a v lete

Zozbierali sme niekoľko užitočných a jednoducho uskutočniteľných tipov, aby ste sa aj v tomto ročnom období vždy dostali do cieľa:

  • Dolejte si vodu OMV Caristal do ostrekovačov. Do batožinového priestoru si pre istotu nachystajte aj rezervné balenie.
  • Venujte pozornosť batožinovému priestoru a potrebnému vybaveniu, skontrolujte, či máte výstražný trojuholník, reflexnú vestu, lekárničku.
  • Skontrolujte hĺbku dezénu a tlak vzduchu na pneumatikách: letné pneumatiky majú v Európe predpísaných minimálne 1,6 milimetra. Už od 4 milimetrov sa však zmenšuje priľnavosť a zvyšuje sa nebezpečenstvo aquaplaningu.
  • Skontrolujte stav oleja a chladiacej kvapaliny a v prípade potreby ich doplňte.
  • Vezmite si vždy so sebou na cesty dostatok pitnej vody.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: OMV Slovensko
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM