Lukáš Mano Rôzne

Vodiči na východe stretli svojho anjela

V utorok 20. decembra 2011 sa na cesty východného Slovenska vydali anjeli strážni. Vodiči ich stretli na vybraných čerpacích staniciach Slovnaft vo Veľkom Šariši, Prešove a Košiciach.

Všetci mohli absolvovať test o novinkách, ktoré priniesa novela zákona o cestnej premávke a zistiť, ako konzumovať alkohol zodpovedne. Do akcie sa zapojilo viac ako 400 vodičov.

Desiatky vodičov, ktorí v utorok 20. decembra tankovali na vybraných čerpacích staniciach Slovnaft vo Veľkom Šariši, Prešove a Košiciach, vítali anjeli strážni s testom aj s odmenami. Spoločnosť Pivovary Topvar v spolupráci so spoločnosťou SLOVNAFT, a .s. pripravila akciu, ktorá mala zamerať pozornosť vodičov na zodpovednú konzumáciu alkoholu.

Počas akcie viac ako 400 vodičov absolvovalo otázky z testu o vybraných novinkách, ktoré priniesla novela zákona o cestnej premávke, platná od novembra 2011. Okrem toho “anjeli” rozdali aj 430 letákov, ako aj informačných vizitiek o Promilenfo. Ďalším spôsobom totiž, ako si vodiči môžu overiť, či im nehrozí žiadna pokuta kvôli konzumácii alkoholu za volantom, je aj online aplikácia Promileinfo, ktorá je dostupná aj na www.promileinfo.sk a aj ako aplikácia pre iPhone. „Myslíme si, že sme priniesli zaujímavý spôsob na to, aby si vodiči uvedomili, že alkoholické nápoje sa dajú konzumovať zodpovedne,“ vysvetlila dôvod podpory projektu Miriam Šramová, Corporate Affairs Manager spoločnosti Pivovary Topvar, a.s. a dodala: “Vodiči reagovali veľmi pozitívne a páčilo sa im, že majú možnosť získať užitočné informácie. Sme veľmi radi, že sme tento pilotný projekt mohli odštartovať na východnom Slovensku a našou ambíciou v budúcom roku je rozšíriť túto iniciatívu na celé Slovensko.” Spolu s vodičmi test absolvoval aj Pavel Hagyari, primátor mesta Prešov: „Páči sa mi spôsob, akým Pivovary Topvar pomáhajú vodičom pri tom, aby sa pri konzumácii alkoholických nápojov chovali zodpovedne, a tak sa mohli vždy bezpečne vrátiť domov, k svojim blízkym.“

Test o vybraných novinkách absolvovali aj zamestnanci čerpacích staníc Slovnaft, na ktorých sa akcia konala. „Veľmi radi sme akciu podporili, pretože ju považujeme za sympatický spôsob, ako budovať u vodičov pocit zodpovednosti a bezpečnosť na cestách,“ vysvetlil dôvod podpory Anton Molnár, riaditeľ Podnikovej komunikácie spoločnosti SLOVNAFT, a.s.

Akciová spoločnosť Pivovary Topvar je členom jednej z najväčších pivovarníckych spoločností na svete SABMiller. Do portfólia spoločnosti patria slovenské značky Šariš, Topvar, Smädný Mních a české značky Velkopopovický Kozel, Pilsner Urquell, Gambrinus a Birell.

Tlačová správa

Anjel strazny
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM