Aktualizované Eva Mikulová Rôzne

Vodiči, pozor! Bude obmedzená doprava na Tr. SNP, Toryskej a Rastislavovej

V piatok 24. augusta ráno bude čiastočne uzavretá križovatka Trieda SNP – Toryská. Uzavreté v nej budú všetky priame jazdné pruhy okrem pravých odbočovacích.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pozor! Bude obmedzená doprava na Tr. SNP, Toryskej a Rastislavovej
Zdroj: TASR

Na križovatke stavbári zbrúsia starý asfaltový koberec a nahradia ho novým, všetky práce by tam mali byť ukončené, ak počasie bude priať, v sobotu 25. augusta dopoludnia. Ide o posledný úsek na Triede SNP, kde ešte nový asfaltový koberec nebol položený.

„Z dôvodu výmeny asfaltového krytu dôjde v piatok 24. augusta k zmene organizácie dopravy, okolo poludnia aj na úseku miestnej cestnej komunikácie na Rastislavovej ulici, v dĺžke cca 110 metrov a šírke jedného jazdného pruhu. Pôjde o úsek od Paulínyho ulice smerom ku križovatke ulíc Rastislavova a Južná trieda. V danom úseku bude ľavý odbočovací pruh skrátený, pretože bude pre motoristov využívaný ako protismerný jazdný pruh, a to od križovatky Rastislavova – Gemerská v smere na Južnú triedu. Stavbári predpokladajú, že práce v tomto úseku ukončia takisto v sobotu 25. augusta dopoludnia, v prípade zhoršenia poveternostných podmienok to ale môže byť až v pondelok 27. augusta,“ informoval hovorca magistrátu Miroslav Sambor.

Vodičov motorových vozidiel stavbári prosia a vopred im ďakujú za trpezlivosť, ohľaduplnosť a zvýšenú pozornosť v uvedených úsekoch. Zároveň prosia, aby sa motoristi ak môžu, vyhli uvedeným lokalitám a predišli tak prípadným dopravným kolapsom.

Zmeny v organizácii dopravy budú riadne vyznačené prenosnými dopravnými značeniami, ktoré odsúhlasil Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach.

Odklonené spoje

Ako TASR informovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) a.s., Michaela Karaffová, z dôvodu asfaltovania križovatky neďaleko budovy magistrátu budú v piatok 24. augusta od 9.00 h do ukončenia prác odklonené spoje liniek 71 a 72.

„V smere na Sídlisko KVP budú spoje liniek 71, 72 premávať cez ulice Toryská – Ružová – Laborecká – Trieda SNP (poza OC Galéria). Zastávka Ružová, OC Galéria bude dočasne premiestnená na začiatok Ružovej ulice a v smere do centra budú uvedené linky premávať cez ulice Moskovská – Popradská – Šafárikova trieda – Trieda SNP – Toryská,“ spresnila s tým, že zastávka Hodonínska bude dočasne premiestnená na Popradskú ulicu, na stanovište linky 17 smer Luník VIII.

DPMK pripomína, že pre zhustenie dopravy a možnej tvorby kolón vozidiel je pravdepodobné meškanie spojov liniek 71, 72, ale aj liniek 10, 11, 20L, 21, 23, 25, 32, 52 a 56, ktoré na tomto úseku premávajú.

Ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM