Rôzne

Vodiči, pozor! Na okružnej križovatke Moldavská bude zmena v prednosti jazdy

Na okružnej križovatke Moldavská v Košiciach dôjde po jej rekonštrukcii k zmene organizácie dopravy. Vjazd električiek bude riadený semaforom.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pozor! Na okružnej križovatke Moldavská bude zmena v prednosti jazdy
Zdroj: mesto Košice

Ako mesto Košice uvádza na svojej webovej stránke, v minulosti mali pri prejazde touto križovatkou prednosť v jazde autá pred električkami, no po modernizácii posledného úseku trate bude každý vjazd a výjazd električky do a z okružnej križovatky zabezpečený svetelnou signalizáciou s preferenciou električiek.

„Nebude to klasický semafor, ale semafor oranžová – červená. Stále bude svietiť oranžová a keď bude prichádzať električka, tak prepne na červenú, počas ktorej motoristi budú musieť dávať prednosť električkám. Taký istý semafor je pri moste VSS,“ povedal riaditeľ Eurovie SK , Štefan Bálint s tým, že bude potrebné zvýšiť opatrnosť a na zmenu si zvyknúť. Podľa jeho ďalších slov bude semafor plne funkčný až vtedy, keď budú v úseku premávať aj električky.

Magistrát uvádza, že uvedený typ semaforov má zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky v dopravnom úseku, ktorý patrí medzi najfrekventova­nejšie a najvyťaženejšie úseky v meste. Podľa neho tadiaľ denne prejde viac ako 70.000 vozidiel.

Posledný rekonštruovaný úsek v rámci MET, vrátane okružnej križovatky Moldavská, má byť pre motoristov v plnom profile sprejazdnený po rannej dopravnej špičke v piatok 31. augusta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM