Správy

Vodiči, pozor na zmeny v doprave! Týmto úsekom mesiac neprejdete!

Prepadnutá cesta na Hviezdoslavovej ulici bude už čoskoro minulosťou. Vodiči, pripravte si pevné nervy.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pozor na zmeny v doprave! Týmto úsekom mesiac neprejdete!
Zdroj: TASR

V pondelok (28. 6.) júna sa v rámci reklamačného konania začne s opravou poškodenej časti vozovky na Hviezdoslavovej ulici neďaleko Pamätníka Medzinárodného maratónu mieru. Rekonštrukcia spôsobí do konca júla úplnú uzávierku tejto ulice od križovatky s Komenského ulicou až po križovatku s Moyzesovou.

Vodiči musia počítať s viacerými dopravnými obmedzeniami a úplným zákazom prechádzať križovatkou Hviezdoslavova – Komenského ulica. Mesto o tom informuje na svojom webe.

Obchádzková trasa

Nasledujúce štyri týždne nebude možné odbočiť vľavo z Hlavnej na Hviezdoslavovu ulicu a pri Úrade Košického samosprávneho kraja bude prikázaný smer doprava na Komenského ulicu. Zároveň, z Komenského ulice v križovatke so Strojárenskou ulicou bude prikázaný smer doprava, resp. doľava. V priamom smere k soche Maratónca bude zákaz vjazdu.

Predpokladaný termín úplnej uzávierky úseku je do 28. júla. „Termín presného ukončenia stavebných prác závisí od poveternostných podmienok a technologického postupu. V prípade priaznivého počasia nie je vylúčené, že zrekonštruovaný úsek cesty by mohol byť hotový už za tri týždne," uvádza mesto.

Odklon autobusov

Rekonštrukcia cesty sa dotkne aj MHD. Autobusové linky č. 17, 19, 22, 36 v smere na Moyzesovu respektíve Zimnú ulicu budú premávať odklonom cez Strojárenskú ulicu.

Autobusy č.17 a 36 sa potom otočia na kruhovom objazde pri vyústení Zimnej na ulicu Československej armády a takto sa dostanú na Moyzesovu. Linky č. 19 a 22 budú ďalej pokračovať už po svojej pôvodnej trase.

Na prelome júla a augusta mesto začne aj s rekonštrukciou neďalekej Továrenskej ulice od križovatky s Hlavnou až po kruhový objazd smerom k Jumbo centru. V rámci rekonštrukcie sa opraví aj nevyhovujúci úsek cesty od konca Továrenskej po odbočkou na Štefánikovu. Vodiči by po zrekonštruovanej ceste mali jazdiť ešte pred začiatkom nového školského roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM