Rôzne

Vodiči, POZOR! Pri Jumbo centre v Košiciach dôjde k ZMENE organizácie dopravy

Mesto Košice upozorňuje na zmenu organizácie dopravy na frekventovanej križovatke pri Jumbo centre. Dôjde k nej už od soboty.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, POZOR! Pri Jumbo centre v Košiciach dôjde k ZMENE organizácie dopravy
Zdroj: Facebook.com/Košice - Mesto Košice

Cieľom je zvýšiť bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky, priniesť upokojenie dopravy a sprehľadniť situáciu v tejto križovatke.

„Premávka na križovatke pri Jumbo centre bude vedená ako na bežnom kruhovom objazde. Vodiči idúci z Gorkého a Štefánikovej ulice budú musieť dať pri vstupe do križovatky prednosť vozidlám, ktoré sa už budú nachádzať na kruhovom objazde,“ upozorňuje s tým, že ďalšia zmena v dopravnom značení čaká vodičov na Strojárenskej ulici pri výjazde na hlavnú cestu, kde bude od soboty povolené už len odbočenie vpravo.

Mesto v súvislosti so zmenami žiada vodičov, aby sledovali a rešpektovali nové dopravné značenie a boli pri prejazde križovatkou obozretní a disciplinovaní.

K zvýšeniu bezpečnosti má prispieť upravený tvar a veľkosť stredového ostrovčeka s rozšírením priestoru pre chodcov, ktorý je tiež ohraničený červeno-bielymi plastovými obrubníkmi. Po novom sú priechody pre chodcov v tomto mieste kratšie a kolmé cez dva jazdné pruhy. Doplnili na nich aj prvky pre nevidiacich.

„Bezpečnejšie by sa chodci mali cítiť aj na priechode pre chodcov na Hviezdoslavovej ulici. Pri odbočovaní z Gorkého na Hviezdoslavovu ulicu vodičov spomalí ‚šikana‘ (brzdiaca zákruta) vytvorená z plastových červeno-bielych obrubníkov. Touto úpravou sa zároveň rozšíri chodník a skrátia sa priechody pre chodcov,“ dodáva mesto.

V budúcom roku, po získaní stavebného povolenia a stavebných úpravách, sa má z križovatky pri Jumbo centre postupne stať funkčná okružná križovatka (kruhový objazd).

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM