Správy

Vodiči trénujú slalom: Na Hlinkovej opravujú ďalší most, FOTO

Košickí vodiči musia počítať s ďalšími obmedzeniami a rannými zápchami na Hlinkovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči trénujú slalom: Na Hlinkovej opravujú ďalší most, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Vodiči, ktorí prechádzajú Hlinkovou ulicou sa musia obrniť ešte väčšou trpezlivosťou. V pondelok (14. 6.) sa začala rekonštrukcia ďalšieho mosta. Po moste cez Mlynský náhon, ktorý sa opravuje od začiatku marca, prišiel na rad aj most cez Hornád.

Most sa bude opravovať v štyroch etapách až do polovice novembra. Stavebné práce budú pozostávať zo samotnej rekonštrukcie havarijného stavu mosta, ale aj dočasného ukotvenia trolejového vedenia a preložky verejného osvetlenia. Rekonštrukcia bude stáť 693 113 eur.

Ďalšie obmedzenia

Doprava počas rekonštrukcie bude tak ako doteraz zúžená do jedného jazdného pruhu. Do konca júna, kým nebude hotová oprava ľavej časti mosta nad Mlynským náhonom (v smere do centra) a práce sa nepresunú na opačnú stranu, budú musieť vodiči v smere do centra prechádzať na križovatku s Vodárenskou a Študentskou ulicou „esíčkom“. Rovnako to bude platiť aj pre vodičov, ktorí pôjdu od križovatky smerom k mostu nad železničnou traťou.

Počas letných prázdnin a v septembri sa budú opravovať obe pravé časti mostov nad Hornádom a Mlynským náhonom smerom do centra, doprava tak bude vedená po ich ľavej strane. Oprava mosta cez Mlynský náhon by mala byť hotová koncom septembra. Všetky dopravné obmedzenia obmedzenia by mali v tejto lokalite skončiť v polovici novembra.

Zanedbané mosty

Podľa košického primátora Jaroslava Polačeka pripravuje oddelenie dopravy verejná súťaž na kompletnú rekonštrukciu ďalšieho mosta ponad železničnú trať. Zdôraznil, že mosty sú vo veľmi zlom stave. Na rekonštrukcie mostov sú z rozpočtu vyčlenené dva milióny eur.

„Mnohým vodičom sa zdá, že na Hlinkovej je stále nejaké dopravné obmedzenie, ale ide o sústavu štyroch mostov, ktoré dlhodobo nie sú v uspokojivom stave. Aj napriek napätému rozpočtu je našou prioritou dať čo najviac finančných zdrojov opravy mostov a znížiť tak obrovský investičný dlh v dopravnej infraštruktúre v našom meste," dodal Polaček.

Aktuálne správy zo Slovenska

Oprava mosta na Hlinkovej
4
Galéria
Zdroj: Mesto Košice
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM