Eva Mikulová Rôzne

Vodný bar v centre mesta naďalej funguje

V centre Košíc pri súsoší Immaculata ho už niekoľko rokov organizujú pracovníci Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti v spolupráci s mestom.

Ilustračný obrázok k článku Vodný bar v centre mesta naďalej funguje
Zdroj: Mesto Košice

Piť, piť, piť…Pitný režim je v týchto horúčavách nesmierne dôležitý. Osviežiť sa v centre mesta môžete okrem pitných fontánok aj vo Vodnom bare.

V uplynulom pracovnom týždni príjemná obsluha naplnila stovky pohárov chladivou, čerstvou, zdravou vodou z vodovodu, ktorá osviežila v letnej páľave každého. K tomu sa spotrebovalo 40 kg citrónov a štyri kilá mäty. Ingrediencie dodajú vode z vodovodu správnu chuť a vôňu. A pilo sa neúrekom, smäd v horúčave bol intenzívny, preto sa vo Vodnom bare pristavil skoro každý – smädné deti, rodičia, seniori, športovci, cyklisti, Košičania, turisti aj bežní návštevníci.

Keďže teploty opäť prekračujú 30 stupňov Celzia a v stredu a štvrtok by horúčavy mali vrcholiť, nezabudnite sa zastaviť vo Vodnom bare. Otvorený bude od 10.00 do 17.00 hod.. Voda ochutená citrónom či mätou bude zdarma pre každého až do piatku.

Deväť fontánok

Vodný bar je otvorený počas pracovných dní, keď teploty v meste Košice vystúpia nad 30 stupňov Celzia, za predpokladu, že počasie je priaznivé (bez extrémne silného vetra či búrok). V prípade náhlej zmeny poveternostných podmienok si organizátori vyhradzujú právo ukončiť Vodný bar aj pred 17.00 hod., aby bola zaistená bezpečnosť pracovníkov Vodného baru ako aj verejnosti v okolí.

Smädný návštevník mesta sa môže osviežiť aj vodou z pitnej fontánky. VVS, a.s. ich spravuje deväť. Sedem z nich je na Hlavnej ulici, na Terase v Zuzkinom parku a na Bankove je po jednom zariadení. Na Hlavnej ulici jednu z pitných fontánok poškodilo pravdepodobne vozidlo, VVS, a.s. už požiadala o dodanie novej. Na pôvodnom mieste by mala byť nainštalovaná do konca augusta.

Zdroj: mesto Košice
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM