Richard Rovinsky Rôzne

VOĽBY VÚC: Na košickom sídlisku Lunik IX väčší záujem ako o prezidentské voľby

Väčší záujem o dnešné regionálne voľby ako o voľby prezidenta zaznamenali na košickom prevažne rómskom sídlisku Lunik IX, kde je vyše 3200 zapísaných voličov.

Väčší záujem o dnešné regionálne voľby ako o voľby prezidenta zaznamenali na košickom prevažne rómskom sídlisku Lunik IX, kde je vyše 3200 zapísaných voličov.
Aj keď prví voliči prišli u urnám až viac ako hodinu po otvorení volebnej miestnosti, za ďalšie dve hodiny ich odvolilo niekoľko desiatok. V jednom z dvoch volebných okrskov na sídlisku zaznamenali dokonca prvovoličku.
Rómovia na sídlisku podľa ich vyjadrení očakávajú od regionálnej samosprávy pomoc. Ako ja vyjadrila dôchodkyňa Mária Demeterová, nemajú tam ani vodu. „Zlé sa tu žije. Ak niečo pýtame, nedajú nám,“ povedala volička.
Jej druh Vojtech Horváth, ako poznamenal, nevynechá žiadne voľby a vyberá si z kandidátky najmä ľudí, ktorých osobne dobre pozná. Pred dnešnými voľbami ho trochu prekvapilo, že nebola žiada kampaň medzi Rómami. „Niekedy sme dostali aspoň to pivo, ale teraz nič,“ dodal dôchodca.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM