Lenka Fedorová Správy

Voňavá káva, zákusky a volebné debaty Košičanov v známej cukrárni na Hlavnej, FOTO

Košičania si vyberajú, kto ich bude zastupovať nasledujúce 4 roky v parlamente. Navštívili sme známu košickú cukráreň na Hlavnej a zisťovali sme, aký je záujem ľudí o voľby a či už majú odhlasované.

Ilustračný obrázok k článku Voňavá káva, zákusky a volebné debaty Košičanov v známej cukrárni na Hlavnej, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Známa cukráreň na Hlavnej ulici, o ktorej sme už písali, je obľúbeným miestom mnohých Košičanov. Košičania si radi doprajú sladké, no dnešné maškrtenie sa nieslo aj v znamení politických debát pri voňavej káve a zákusku.

Cukráreň je otvorená už od 8. hodiny rannej, odkedy začali prichádzať mladé rodiny, študenti i dôchodcovia. Je krátko po obede a zdá sa, že je to sobota ako každá iná. Nie je to však tak.

Majiteľ cukrárne nám však prezradil, že v tento deň je cukráreň prázdnejšia ako po iné dni. Podľa neho je to práve kvôli parlamentným voľbám.

Volebné urny ich ešte len čakajú

Kežmarčanka Adela (28) pracuje v štátnej správe. Pri rozhodovaní komu dá vo voľbách svoj hlas sa rozhodovala podľa volebných programov. „Ja som si čítala volebné programy a podľa toho som sa rozhodla,“ zareagovala Adela.

Sympatická Viktória (29) žije v Košiciach a pracuje v oblasti kultúry. Zastihli sme ju v cukrárni s kamarátkami, ktoré sa rozhodli spestriť si sobotu posedením v cukrárni. „Zatiaľ som nebola voliť, ale určite pôjdem. Ja by som skôr povedala, že viem koho nejdem voliť a tam sa už rozhodnem,“ prezradila nám.

Trebišovčanka Lenka (28) zareagovala aj na predvolebné kampane, ktorými sa politické strany presadzovali. „Ja si všímam plagáty a letáky, ale skôr ma to odrádza ako motivuje,“ vyjadrila nespokojnosť Lenka, ktorá pracuje na notárskom úrade.

Niektorí v tom majú jasno

Zdá sa teda, že napriek tomu, že sú niektorí voliči rozhodnutí ísť odovzdať svoj hlas, zatiaľ nemajú jasno komu. Našli sa však aj takí, ktorí sa k volebným urnám chystajú a majú jasný cieľ, komu poputuje ich dôvera.

Pri zákusku si prišiel posedieť aj Košičan Roland (19), ktorý sa popri štúdiu venuje blogerstvu. Zaujíma sa o politiku a je pevne rozhodnutý komu dnes dá svoj hlas.„Pozrel som si volebné prehľady, ale len tak narýchlo. Skôr čítam volebné blogy a tie ma dokážu do určitej miery ovplyvniť. Nechcem voliť hocikoho,“ vyjadril svoje presvedčenie.

Študentka Henrieta (18) pochádza z Milhoste, momentálne však býva v Košiciach. Dovčera bola presvedčená, že voliť pôjde, dnes sa však situácia zmenila. „Pochádzam z Milhoste, ale vôbec tam nechodím. S mamou sme sa rozhodli, že nakoniec nepôjdeme voliť, tak neviem. Uvidíme ešte,“ prezradila nám Henrieta.

Do Aidy si prišli pochutiť aj turisti

V Aide sme pri kávičke a zákusku natrafili aj na turistov z Bratislavy. Elektrikár Vincent (53) pri svojej návšteve Košíc zablúdil v sobotné popoludnie aj do obľúbenej cukrárne. Napriek tomu je rozhodnutý, že volieb sa dnes ešte chce zúčastniť . „Voliť určite chcem, ak to samozrejme stihnem, chceme sa ešte vrátiť domov. Som už aj rozhodnutý koho bude voliť,“ prezradil nám s odhodlaním Vincent.

Košičania si počas volebného dňa posedeli aj v Aide
6
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM