Eva Mikulová Krimi

Vrah Tibor H. je vo väzbe. Je obvinený aj z pokusu o vraždu svojho brata

Tibor H. ešte v piatok v noci zavraždil svoju priateľku Renátu K. (45), tak, že ju vyhodil z balkóna na 2. poschodí na Jesennej ulici v košickom Starom meste.

Ilustračný obrázok k článku Vrah Tibor H. je vo väzbe. Je obvinený aj z pokusu o vraždu svojho brata
Zdroj: TASR

Recidivista Tibor H. (46) už je od pondelka vo väzbe. Rozhodol o tom Okresný súd Košice I.

Vrah bol podľa svedkov opitý a agresívny. Susedia dokonca počuli ako kričal: „Vyhodím ťa.“ A tak i spravil, držal ju za nohy dole hlavou a potom ju pustil. K telu Renáty sa ihneď zbehli susedia, zavolali záchranku, ale už jej pomoci nebolo. Tibora H. zadržala polícia a umiestnili ho do cely policajného zaistenia.

Šesťkrát trestaný

„Menovaný je stíhaný za obzvlášť závažný zločin vraždy na tom skutkovom základe, že 10. augusta 2018 asi o 23:40 hod. na Jesennej ul. v Košiciach na balkóne po predchádzajúcom požití alkoholu v úmysle usmrtiť Renátu K. chytil ju za nohy, kričal, že ju vyhodí a naklonil ju cez zábradlie balkóna a napriek tomu, že sa poškodená snažila chytiť zábradlia obvinený ju pustil. Po dopade na zem utrpela mnohopočetné zranenia na následky, ktorých na mieste zomrela. Návrh na vzatie obvineného do väzby prokurátor odôvodnil obavou, že ujde alebo sa bude skrývať a tiež obavou, že by pokračoval v trestnej činnosti. Ide o 6 krát odsúdeného páchateľa pričom čin spáchal v skúšobnej dobe za iné odsúdenie,“ informoval hovorca krajskej prokuratúry Milan Filičko.

Ako uviedol denník Korzár, tak bol naposledy bol uznaný vinným z prečinu ublíženia na zdraví a bol mu uložený dvojročný podmienečný trest so skúšobnou dobou v trvaní troch rokov.

Tiež niekoľko rokov čelí obvineniu z pokusu vraždy svojho brata Dušana. Mal ho v októbri 2010 v byte na Jesennej ulici v úmysle usmrtiť bodnúť nožom do krku. Keďže neskôr vyrukoval s tvrdením, že do krku sa pichol sám, Okresný súd Košice I už štyrikrát Tibora spod obvinenia oslobodil, naposledy v januári 2018. Krajský súd trikrát tento verdikt zrušil, o tom zo začiatku roka ešte nerozhodol.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM