Ľubomír Hudačko Futbal

Vraňare prehrali doma prvýkrát od konca apríla: Galisova metla metie dobre i naďalej

Mladík Niňaj rozhodol hlavičkou o tom, že tri body z víkendového duelu na Čermeli proti belasým berie práve uradujúci majster. Košice klesli na 7. miesto, gól nevsietili v druhom zápase po sebe.

Už v 3. minúte sa na hranici šestnástky uvoľnil domáci Haskič, jeho zakončenie však nemalo patričnú razanciu a Putnocký úspešne zasiahol. Hostia odpovedali v 10. minúte príležitosťou Mészárosa, Tofiloski si postrážil priestor pri pravej žrdi.

Obidve družstvá sa snažili tlačiť smerom dopredu, v 17. minúte napriahol hosťujúci Žofčák, lopta letela mimo priestor košickej brány. Podobne si počínali i košickí hráči, najprv v 22. minúte Duda a po ňom o dve minúty neskôr i Sekulič, po peknej narážačke poslal loptu vedľa ľavej žrde Putnockého brány.

Na konci 29. minúty natiahol Tofiloského Soumah, lopta po jeho hlavičke však v sieti neskončila. V ďalšom priebehu prvého dejstva obidva tímy predovšetkým bránili a snažili sa vyrážať do rýchlych kontier.

Hneď na začiatku druhého dejstva sa v stopercentnej šanci ocitol Mészáros, ale zoči-voči Tiloskému nepochodil. V 56. minúte Duda uvoľnil v šestnástke Oumara Diabyho, ten však trafil iba bočnú sieť Putnockého brány. Na opačnej strane otvoril skóre duelu Niňaj, ktorý po rohovom kope poslal hlavou loptu za Tofiloského chrbát – 0:1.

V 64. minúte vyzval Viazanka k zakončeniu peknou prihrávkou Haskič, v dobrej pozícii poslal na Putnockého iba nevýraznú strelu. V 74. minúte Peltier adresoval prihrávku na šestnástku Halenárovi, ten poslal loptu nad košickú bránu. Na opačnej strane pohrozil strelou z priameho kopu Pačinda, Putnocký i keď s problémami napokon situáciu vyriešil.

Ten istý hráč pálil i v 79. minúte, tesne minul bránu Slovana. Pačinda o päť minút neskôr ani do tretice neprekonal Putnockého, keď v obrovskej šanci zvnútra šestnástky namieril mimo brány. Dve minúty pred koncom duelu poslal hlavou loptu iba do žrde Haskič, a aj preto Slovan v košickom Čermeli vydoloval tri body.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM