Michal Lendel Iné športy

Vráti sa extraligový volejbal do Košíc? Na náš tím čakajú ťažké barážové stretnutia

Volejbalový klub KDS Šport Košice je veľmi blízko tomu, aby vrátil mužskú extraligu do Košíc po takmer pätnástich rokoch. O úspechu sa rozhodne v dvoch barážových turnajoch. Najprv v Púchove a potom 3. a 4. mája v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Vráti sa extraligový volejbal do Košíc? Na náš tím čakajú ťažké barážové stretnutia
Zdroj: Dnes24.sk

Ako pre Košice 24 povedal hrajúci tréner Radovan Škvarek z VK KDS Šport Košice, v minulosti chodili ľudia na volejbal aj v Košiciach. „Teraz ešte sedia doma, lebo im možno 1. liga nepríde až taká zaujímavá. Asi na tom niečo bude, pretože som počul, že sa na baráž chystajú prísť nielen ľudia z Košíc, ale aj Prešova či Vranova,“ skonštatoval tréner Škvarek.

Jeho tím prehral v uplynulej sezóne len štyri zápasy, pričom v tridsiatich štyroch dominoval. O postup do extraligy bude bojovať proti Púchovu, ktorý vyhral západnú divíziu 1. ligy a proti Starej Ľubovni, ktorá hrá o to, aby sa udržala v extralige aj budúcu sezónu. Všetky tri tímy sa stretnú v dvoch turnajoch prelínacej súťaže. Najprv v Púchove 26. a 27. apríla a potom v Košiciach 3. a 4. mája. Do extraligy poputujú dvaja najlepší.

„Starú Ľubovňu všetci dobre poznáme. Je to sebavedomé mužstvo, ktoré odohralo ťažké extraligové zápasy, na druhej strane musí obhájiť svoju pozíciu, aby sa udržalo v najvyššej súťaži. Sústredíme sa hlavne na Púchov. Vidíme reálnu šancu na postup,“ hodnotí účastníkov turnaja R. Škvarek z košického tímu.

Vo svojom družstve má niekoľko hráčov s extraligovou minulosťou. Svojimi skúsenosťami sa im podarilo vyburcovať spoluhráčov ku kvalitnejším výkonom. „Zlepšila sa úroveň tréningov aj celková hra,“ potvrdzuje hlavný kormidelník, ktorý sa nad nasledujúcou sezónou ešte nezamýšľa.

Na Košice možno čaká volejbalová extraliga po pätnástich rokoch
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM