Krimi

Vražda v Ruskove: Polícia poskytla nové informácie, našli aj strelnú zbraň

Nájdené telá bez známok života v rodinnom dome v Ruskove patrili 63-ročnému mužovi a 61-ročnej žene.

Ilustračný obrázok k článku Vražda v Ruskove: Polícia poskytla nové informácie, našli aj strelnú zbraň
Zdroj: TASR/František Iván

Telá mali strelné poranenia v oblasti hlavy a brucha. Potvrdila to košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Polícia vedie v prípade trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

„Strelná zbraň, ktorá bola nájdená v blízkosti tiel nebohých osôb, bola zaistená a zaslaná na kriminalisticko-expertízne skúmanie,“ uviedla hovorkyňa.

Tela našli v pondelok krátko po 14-tej. Policajti boli na mieste bezprostredne po prijatí oznámenia, miesta udalosti zabezpečili a zamedzili vstupu nepovolaným osobám do blízkosti miesta činu.

Obhliadajúci lekár na mieste nevylúčil cudzie zavinenie a na zistenie presnej príčiny smrti bolo nariadené vykonanie pitvy. Z dôvodu závažnosti skutku vec na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

„Košickí krajskí kriminalisti na prípade naďalej intenzívne pracujú, preverujú viaceré vyšetrovacie verzie, avšak vzhľadom na ich priebeh, no najmä preto, aby poskytovaním čiastkových informácií nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu ďalšieho vyšetrovania, podrobnejšie informácie aj s úctou k pozostalým poskytovať nebudeme,“ skonštatovala Ivanová.

Podľa zistení TV JOJ ide o vraždu a samovraždu.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM