Zuzana Vajayová Rôzne

VSE a Karpatská nadácia rozdelia 48.808 eur na zóny voľného času

Karpatská nadácia v spolupráci s Východoslovenskou energetikou (VSE) a.s. dnes vyhlásila grantový program Voľnočasové zóny.

Program podporí projekty zamerané na budovanie a rekonštrukciu športových a oddychových zón pre dospievajúcu mládež a dospelých. V programe bude prerozdelených celkovo 48.808 eur. Program je financovaný z asignácie percent z dane z príjmu Skupiny VSE z Nadačného fondu Skupiny VSE, ktorý administruje Karpatská nadácia.

O grant v maximálnej výške 6.600 eur sa do 26. novembra môžu uchádzať mimovládne organizácie, miestne samosprávy a školské zariadenia z východného Slovenska. Cieľom programu je podporiť aktívnych ľudí a organizácie pri rekonštrukcii už existujúcich alebo budovaní nových športových a relaxačných zón v obciach, na sídliskách alebo na školách. Program podporí projekty zamerané na budovanie inovatívnych areálov, ktoré poskytnú širokú možnosť športového vyžitia alebo relaxu pre dospievajúcu mládež aj pre dospelých, ako sú lezecké steny, skejtparky, vitalparky, či cyklotrasy, ale aj klasické oddychové zóny.

„Skrášľovanie prostredia v obciach a vytváranie priestorov na zdravší život v týchto komunitách je stále aktuálnou témou a potrebou na východnom Slovensku. Veríme, že tento program opäť pomôže pri aktivizácii občanov a dobrovoľníkov a vytvorí priestor pre spoluprácu so samosprávou a inými dôležitými inštitúciami na vidieku a v mestských častiach“, povedala Laura Dittel, riaditeľka Karpatskej nadácie.

Hovorkyňa VSE Andrea Danihelová je presvedčená, že oddychové priestory a ihriská na mnohých miestach chýbajú alebo sú v zlom stave. „My pomáhame túto situáciu zmeniť už viac ako päť rokov. Grantový program sa doteraz venoval najmenším deťom a školákom. Tento ročník ideme novým smerom – posúvame vekovú hranicu, ktorá má realizované voľnočasové zóny využívať. Smerujeme od detí k dospievajúcej mládeži a dospelým“, zdôraznila. Danihelová.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM