Tlačové správy

Východniar Stevie Heart s novým klipom: HEADLINES budete pozerať zas a znova! VIDEO

Stevie Heart prichádza so silne atmosferickou novinkou, s jednoduchým odkazom a premysleným videoklipom, plným skutočne hviezdneho obsadenia.

Ilustračný obrázok k článku Východniar Stevie Heart s novým klipom: HEADLINES budete pozerať zas a znova! VIDEO
12
Galéria
Zdroj: YouTube.com

Čerstvý vzduch na slovenskej popovej scéne. Historicky prvý videoklip speváka, klaviristu, producenta a najnovšie aj scenáristu a režiséra Stevieho Hearta je na scéne.

Pieseň nesie názov „Headlines“ a v preklade znamená „titulky“ alebo „prehľad správ“. Myšlienka celého textu sa ťahá okolo sociálnych sietí a neustálych správ, tlakov, ktoré nás na nich denne bombardujú.

Chcel som celú textúru videoklipu postaviť do kontroverznej roviny, na jednej strane text, ktorý evokuje, že sociálne siete sú realita, ale „len“ virtuálna, a veľakrát neprezentuje tú skutočnú dostatočne. Lebo podľa svojej definície ani nemôže. Venujeme jej ale až príliš veľa času a niekedy ich preceňujeme, čo sa dôležitosti pre náš život týka. A v istých špecifických prípadoch niekedy aj podceňujeme. :)“ Veľkú časť videa ale tvoria práve lajky, komenty, emoji, zdielania, notifikácie.

Na druhej strane, v digitálnej rovine reprezentovaní inak ako v podobe bitov byť ani nemôžeme, a tak má (skoro) každý z nás účet na facebooku, instagrame a podobne… A denne teda len ťaháme a ťaháme prstom po obrazovke našich telefónov.

Nový svet. Tvrdí teda Stevie, že v tomto momente treba odstrániť všetky naše kontá? Rozhodne nie. Ale…

Klip sa úplne explicitne, ale elegantne, venuje e-commerce biznisu, ktorý nás na internete prenasleduje skutočne na každom kroku. Sám Štefan hrá na jednej strane seba, na druhej strane telemarketérskeho predajcu (advertising guy), ktorý na diváka vyskakuje z každej strany.

Hviezdne obsadenie

V klipe hrá rolu aj Karmen Pál-Baláž, s ktorou sa Stevie pozná z ich spoločného rodného mesta Rožňava, a účinkovali aj v spoločných projektoch.
Sarkastickú rolu, lebo vo videu sa prechádza so svojím psíkom, krásna príroda všade naokolo, ale celú dobu je zavesená na svojom telefóne a zahltená lajkovaním a komentovaním. Čo sa ale Steviemu (ani psíkovi – pozn. redakcie) nepáči, a vo finále celá situácia vyeskaluje vskutku radikálne.
Už keď mi Števo opisoval jeho predstavu o klipe, pozdávalo sa mi to, mal zaujímavé nápady. Mala som zahrať „závisláčku“ na mobile, išla som do toho. Výsledok mi príde úžasný, nečakala som, že budú vedieť zrealizovať svoje nápady až na takej úrovni. Okrem toho, pieseň sa mi veľmi páči, je to úplne niečo nové a text by možno mohol otvoriť ľuďom oči.“ Hovorí Karmen.

V podobe „thumbnailov“ (náhľadových fotiek – pozn. redakcie) tých najznámejších svetových hviezd YouTube, hudby a modelingu sa vo feedoch a konverzáciách striedajú zaradom mená ako Casey Neistat, Pewdiepie, GaryVee, Bruno Mars, Barbara Palvin, Peter McKinnon, Thylane Blondeau, Psy, Logan Paul ale aj domáci Sajfa, GogomanTV či PPPeter!

#trolling #nottrolling #caseysharnidiky #caseykamos

Video ale istotne ocenia ľudia, ktorý sa zaoberajú s „content creation“, fotografovaním, tvorbou videa a digitálnou kreatívou celkovo. Klip je nabitý špeciálnymi efektami programov Adobe, hlavne AfterEffects. #500layers #50compositions #3Dtracking Stevie dodáva, že produkcia trvala doslova mesiace, bez obrovských budgetov. O to viac ale s plným nasadením.

Nový vizuál, ale hlavne nový zvuk

Po menej výraznom, ale za to sympatickom debute Simple Life pracuje Stevie Heart na svojom druhom sólo albume, Headlines je jeho prvá „lastovička“. Zvuk je ale na veľmi vysokej, až svetovej, úrovni. Na nahrávanie a mix totiž dozerá Tom Lobb (Fresh Out Of The Bus, LUVVER) zo štúdia LVGNC Studios.

Od začiatku sme presne vedeli kam sa to má uberať: čo najpresnejšie zachytiť energiu živej kapely, ktorú mal výbornú, a znelo to plno už s troma nástrojmi. Do takého podkladu sa veľmi jednoducho doaranžuje zvyšok. A pokiaľ má spevák zaujímavý, špecifický hlas a samozrejme – zvládnutý aj jazyk v ktorom spieva… vzniká dobrý song ako tento,“ s úsmevom dodáva Tom.

Na pripravovanom druhom sólo albume, ktorý Stevie momentálne dokončuje (dátum vydania je zatiaľ neznámy, pravdepodobne ku koncu roka), nájdete viac podobných pesničiek, s veľkou produkciou, živou kapelou a precízne napísanými textami. „Ak sa vám Headlines páči, myslím, že album si obľubíte. Popravde – podľa mňa Headlines nie je ani zďaleka najlepší song na albume. Myslím, že ho ocenia ľudia, ktorým sa páči Micheal Jacskon, Prince, The Chainsmokers, Coldplay, Chet Faker… Ale viac nateraz neprezradím,“ dodáva Stevie. Určite sa teda nalaďme na jeho sociálne siete, kde sa všetko bude postupne odkrývať.

Scenár končí záberom na Stevieho, ako váhavo zatvára svoj laptop a do rúk berie – knihu.

„Kniha sa volá „You are not a gadget“, je to dielo priekupníka virtuálnej reality Jarona Laniera, ktorý je ako mnohokrát oceňovaný vedec, autor a programátor na úplnom hrote súčasných technologií, ale zároveň jeden z mála zo Silicon Valley, ktorý dáva do stredu moderných technológii človeka a nie počítač alebo bity („humanist approach“) a je dôrazným kritikom spôsobov ako fungujú dnešné nadnárodné informačné siete a cloudy.“

Pieseň je k stiahnutiu zadarmo na oficálnej stránke www.stevieheart.com .

Tak čo? Zanecháme Steviemu lajk, share, koment? Alebo sa stratí v mori nekonečných feedov?
Stevie Heart social media:
IG: https://www.instagram.com/stevieheart23
FB: https://www.facebook.com/stevieheart23
YT: https://www.youtube.com/…HEARTCHANNEL

FOTO:
https://drive.google.com/open?…
https://drive.google.com/open?…

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Stevie Heart - HEADLINES
12
Galéria
Zdroj: www.stevieheart.com
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM