han Šport

Všetkých porážali, až prišiel tento súper: Východniarske DERBY malo nečakaného víťaza!

Vystavili im stopku! Hokejisti HC Košice zvíťazili v 46. kole Tipos extraligy na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 3:1.

Ilustračný obrázok k článku Všetkých porážali, až prišiel tento súper: Východniarske DERBY malo nečakaného víťaza!
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Ukončili tým víťaznú sériu domácich, ktorú zastavili na čísle 13. Michalovce klesli v tabuľke na 3. miesto, Košičania sú naďalej na 8. priečke.

Priebeh derby

Prvá tretina priniesla vyrovnaný hokej a do 16. minúty bolo vyrovnané aj skóre. V nej sa po odrazenom puku najlepšie zorientoval domáci útočník Korhonen, ktorý prekonal brankára Vaya – 1:0.

V 23. minúte mali domáci presilovku, v ktorej sa dostali k viacerým strelám, ale Vaya neprekvapili. Košičania sa k prvej početnej výhode dostali až v 34. minúte. V nej Bellušovu strieľanú prihrávku tečoval Jacobs a prvým gólom v košickom drese upravil na 1:1.

Domáci stratili v tretej tretine pôdu pod nohami a začali kopiť individuálne chyby. Mudrákovu v 43. minúte ešte nepotrestal Jenyš, ktorý v sľubnej šanci trafil iba konštrukciu Tomekovej bránky. V 48. minúte hostí podržal brankár Vay, keď rýchlym presunutím sa zmaril veľkú príležitosť Hickmottovi. V 50. minúte Košičania získali puk po chybe McCormacka a pohotový Jacobs prekonal Tomeka – 1:2. Uplynulo iba 31 sekúnd, keď Krasničan strelou spoza hráča zvýšil na 1:3. V 58. minúte mohol znížiť Takáč, ale po rýchlom brejku trafil iba do žŕdky. Domáci v závere skúsili aj hru bez brankára, ale skóre sa už nezmenilo.

HK Dukla Ingema Michalovce – HC Košice 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Góly: 16. Korhonen (Lalancette, Šoltés) – 35. Jacobs (Belluš, Pavlin), 50. Jacobs (Frič, Jokeľ), 50. Krasničan (Havrila). Rozhodovali: Stano, Hronský – Janiga, Beniač, vylúčení: 2:2 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek – Mudrák, Mihálik, McCormack, Southorn, Louis, Ťavoda, Zekucia – Korhonen, Lalancette, Hickmott – Takáč, Suja, Šoltés – Regenda, Galamboš, Bartánus – Török, Lehtonen, Mašlonka – Lačný

HC Košice: Vay – Baránek, Pavlin, Nemčík, Michalčin, Deyl, Petran, Novota – Chovan, Mráz, Eliaš – Lapšanský, Poirier, Belluš – Jokeľ, Jacobs, Frič – Krasničan, Havrila, Jenyš – Vaculík

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM