Rastislav Búgel Správy

Vydali viac hlasovacích preukazov: V Košickom kraji bol o ne väčší záujem ako pred štyrmi rokmi

Záujem o hlasovacie preukazy v okresných mestách Košického kraja bol pre dnešné parlamentné voľby väčší ako pred štyrmi rokmi.

Ilustračný obrázok k článku Vydali viac hlasovacích preukazov: V Košickom kraji bol o ne väčší záujem ako pred štyrmi rokmi
Zdroj: TASR

„Mestský úrad v Trebišove vydal 475 hlasovacích preukazov pre parlamentné voľby osobám, ktoré si uplatnia právo voliť mimo okrskovej komisie ich trvalého bydliska,“ informovala Martina Kužmová z mestského úradu. Doklad si mohli občania vybaviť do piatka (4.3.) 15.30 h.

Oproti roku 2012 vydali v Trebišove o 80 preukazov viac. V meste je zapísaných 17 357 voličov, z toho 55 voličov poslalo svoj hlas poštou, čo je o 22 viac ako pred štyrmi rokmi.

V meste Rožňava vydali na prebiehajúce voľby hlasovacie preukazy 473 žiadateľom. „Vydávali sme ich priebežne. Záujem sa v porovnaní s predošlými voľbami zvýšil približne o 50,“ informovala Andrea Klenovská z mestského úradu. V Rožňave je zhruba 18 280 obyvateľov.

Aj v Gelnici počet záujemcov o preukazy narástol, potvrdil to primátor Dušan Tomaško. Vydali ich 141, v meste je 5136 oprávnených voličov.

Na portáli Dnes 24 vám prinášame ONLINE prenos z volieb za celé Slovensko. Sledujte ich priebeh spolu s nami.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM