Lukáš Mano Rôzne

Výstava Pro Educo zorientuje študentov a nezamestnaných v kariére

5. ročník podujatia Pro Educo

Zorientovať sa v oblasti vzdelávania, ale aj na kariérnom poli pomôže študentom a nezamestnaným výstava Pro Educo v košickom Dome techniky, ktorá je najväčšou svojho druhu v regióne východného Slovenska. Začala sa dnes a potrvá do štvrtka 24. novembra. Medzi vystavovateľmi sú v rámci jej 5. ročníka stredné školy, univerzity, vzdelávacie inštitúcie i zamestnávatelia. Spolu vystavuje 49 subjektov.
Organizátori prichystali pre návštevníkov v tomto roku niekoľko noviniek. „Prvou je zaujímavá informácia o masívnom náraste návštevníkov i vystavujúcich subjektov z prešovského regiónu. Popri úzkej spolupráci s Košickým samosprávnym krajom i mestom Košice sa tak ciele Pro Educo darí prezentovať i v severných regiónoch východného Slovenska,“ priblížil pre TASR Branislav Koniar z Progress Promotion.
Ďalšou z noviniek sú predĺžené otváracie hodiny výstavy. „Veríme, že sa nám počas predĺženého dňa podarí vytvoriť priestor i pre návštevu rodičov žiakov a študentov, pre ktorých môže byť koncentrácia informácií pod jednou strechou zaujímavým a jednoduchým spôsobom, ako sa lepšie zorientovať v ponuke ďalšieho štúdia ich detí. Ďalšou silnou skupinou návštevníkov počas predĺženého popoludnia budú zaiste záujemcovia o zamestnanie,“ dodal Koniar.
Výstava bude otvorená aj v stredu od 8.30 h do 17.00 h a vo štvrtok od 8.30 h do 15.00 h. Jedným z vystavovateľov je i prešovský Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny a taktiež niekoľko spoločností pôsobiacich v tomto meste. Organizátori preto veria, že široká komunikačná kampaň prinesie odozvu v podobe celkového nárastu návštevníkov podujatia a rozšírenia spektra vzdelávacích a kariérnych možností v regióne východného Slovenska.
Aj počas 5. ročníka podujatia Pro Educo ocenia organizátori školy, ktoré sa myšlienky podpory vzdelávania zhostia najaktívnejšie. „I v tomto roku bude odmenená jedna základná a jedna stredná škola, ktorá účasťou svojich žiakov a študentov podporí a navštívi podujatie v najväčšom počte,“ sľubujú.
Viac informácií o výstave možno nájsť aj na www.proeduco.sk.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM