Veronika Hunyadiová Správy

Vyťahujte bicykle: Cestou do práce či školy vás odmenia raňajkami

Európsky týždeň mobility je v plnom prúde. Košická župa pripravila na tento týždeň tradičné raňajky pre nemotoristov.

Ilustračný obrázok k článku Vyťahujte bicykle: Cestou do práce či školy vás odmenia raňajkami
Zdroj: Facebook.com/Košický samosprávny kraj

Druhá polovica septembra je v Košickom kraji už tradične nabitá podujatiami spojenými s Európskym týždňom mobility. Košická župa si pre východniarov aj tento rok pripravila raňajky pre cyklistov. Konať sa budú v troch mestách.

Dobite si energiu

Na cykloraňajkách s podtitulom „Nabi sa“ sa už v pondelok 20. septembra môžu občerstviť nemotoristi v Košiciach pri Jakabovom paláci.

Podujatie sa bude konať v každom meste od 7.30 do 10.30 hod.

V utorok (21. 9.) sa cykloraňajky presunú na Zemplín, na Námestie osloboditeľov v Michalovciach a v stredu (22. 9.) do Spišskej Novej Vsi na Radničné námestie.

Auto nechajte doma

„Na tom, čím cestujeme, by nám všetkým malo záležať. Aj preto sa už 20 rokov koná Európsky týždeň mobility, do ktorého sa pravidelne zapája aj košická župa. Východniarom chceme prinášať zaujímavé aktivity aj motivovať ľudí, aby žili zdravo a ekologicky. Verím, že tí, ktorí počas týždňa mobility vymenia napríklad auto za verejnú dopravu, chôdzu či bicykel, si tento spôsob dopravy obľúbia a vo väčšej miere ho budú využívať aj po skončení tejto európskej iniciatívy,“ povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Počas celého Európskeho týždňa mobility, ktorý potrvá do 22. septembra, si cestujúci prímestskou autobusovou dopravou môžu vybaviť dopravnú kartu úplne zadarmo. Urobiť tak môžu v zákazníckych centrách zmluvných autobusových dopravcov KSK, ktorými sú ARRIVA Michalovce, a.s. a eurobus, a.s. alebo cez internet a prostredníctvom mobilnej aplikácie UBIAN.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM