Veronika Ondo-Cholewová Správy

Wizz Air ruší leteckú linku z Košíc do Milána: Aké ďalšie zmeny ešte nastanú?

Letecká spoločnosť Wizz Air v novom roku ruší pravidelnú leteckú linku Košice – Miláno Bergamo. Posledný let na tejto linke je naplánovaný na 11. januára 2016.

Ilustračný obrázok k článku Wizz Air ruší leteckú linku z Košíc do Milána: Aké ďalšie zmeny ešte nastanú?
Zdroj: TASR

„Cestujúci, ktorí majú zakúpené letenky do Milána aj po tomto dátume, už boli emailom informovaní, že môžu požiadať o zmeny rezervácie svojich leteniek alebo o vrátenie peňazí,“ informovalo košické letisko a nízkonákladová letecká spoločnosť. Linka do metropoly talianskej Lombardie s dvomi letmi týždenne bola v prevádzke od začiatku júna tohto roka.

K ďalším oznámeným zmenám Wizz Airu patrí dočasné zníženie letov na linke Košice – Bristol. Od polovice januára do polovice marca 2016 na nej bude len jeden let týždenne. Od 28. marca bude linka prevádzkovaná opäť dvakrát týždenne, a to každý pondelok a piatok s odletom z Košíc o 19.00 h. Linka Košice – Doncaster Sheffield bude od 29. marca prevádzkovaná každý utorok a sobotu s odletom z Košíc o 19.00 h. V období medzi 21. júnom a 17. septembrom 2016 sa počet letov na tejto linke zvýši na trikrát týždenne. Lietať sa okrem utorka a soboty bude aj vo štvrtok.

„Konštantne prehodnocujeme sieť našich destinácií a v prípade potreby robíme zmeny tak, aby sme čo najlepšie pokryli dopyt zo strany cestujúcich. Wizz Air považuje Slovensko za atraktívny trh, čo je podčiarknuté aj tým, že ponúka lety z troch letísk v krajine. Wizz Air si naďalej ctí svoj záväzok voči svojim slovenským pasažierom, aby im otváral možnosti lacného cestovania a promptne tak reagoval na dynamiku trhu,“ uviedla manažérka komunikácie spoločnosti Wizz Air Tamara Mshvenieradze.

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Michael Tmej konštatoval, že život prináša rôzne situácie a zrušenie linky Košice – Miláno Bergamo po tak krátkom čase je jedna z tých nepríjemných. „Spolu so spoločnosťou Wizz Air a všetkými zainteresovanými partnermi budeme naďalej intenzívne pracovať na zlepšovaní leteckej dostupnosti mesta Košice, a tým aj celého východného Slovenska,“ dodal. Okrem spomenutých liniek Wizz Air zabezpečuje z Košíc každodenné letecké spojenie s letiskom Londýn Luton.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM