Lenka Fedorová Rôzne

Youtuberka z Košíc Lady Zika valcuje internet: Prezradila ako sa stať slávnou v novom svete!

Mladá youtuberka, ktorá si hovorí Lady Zika baví svojimi videami tisícky fanúšikov. V rozhovore prezradila svoje začiatky i to, aký musí byť youtuber, aby sa stal fenoménom.

Ilustračný obrázok k článku Youtuberka z Košíc Lady Zika valcuje internet: Prezradila ako sa stať slávnou v novom svete!
Zdroj: Enid Humeňanská

YouTube navštívi každý mesiac až 2,7 milióna Slovákov. Až 80% Slovákov do 35 rokov je aktívnych na tomto portáli viackrát za týždeň. Fenomén youtuberingu sa rozmáha aj v našich zemepisných šírkach. Youtuberi svojimi videami bavia tisíce fanúšikov, tí zas majú postarané o pravidelný prísun zábavy. Jednou z nich je aj 18-ročná Zuzana Šimkaninová, ktorá študuje filmovú školu v Košiciach.

Lady Zika baví internet

Zuzana miluje pizzu, popcorn, rezne a jednorožce. Svojimi videami zabáva tisíce ľudí a aktuálne bojuje medzi finalistami v českej televíznej reality šou Šéfik internetu ako jedna z dvoch slovenských súťažiacich, ktorí si chcú podmaniť svet youtuberov.

Lady Zika sa musí vo finálovom rozstrele popasovať so zadaním, ktoré znie: Jemnosť nájdeš vo vnútri. To, ako sa s tejto úlohy zhostí, rozhodne o jej ďalšom postupe. Ako však jej prezývka vznikla?

,,Zika je moja prezývka a vymyslela mi ju kamarátka, ktorá sa volá Kika. Aby sa naše mená rýmovali, dostala som prezývku Zika. Predponu Lady som si už pripojila sama,“ rozpráva Lady Zika, ktorá našla zábavu nielen v nakrúcaní zábavných videí, ale aj v amatérskom speve a tanci.

S natáčaním videí začala v 16tich

,,K youtuberstvu ma priviedla snaha o tvorenie niečoho kreatívneho, zabávanie ľudí a zlepšenie nálady, skúšanie nových vecí,“ priblížila Lady Zika, ktorá svoje prvé videá pripravila s pomocou svojej kamarátky. Vtedy mali spoločný kanál, na ktorý občas pridali videá.

,,Naše prvé video bolo vytvorené úplne náhodne a zo srandy. Urobili sme pár videí a veľmi ma to bavilo,“ spomína si. Keďže na kreatívnu tvorbu popri škole nemali dostatok času, so spoločnými videami skončili. Od mája 2015 začala Lady Zika točiť videá sama a pridávať si ich na svoj vlastný kanál. ,,Aktivita a počet sledovateľov stále stúpa a mňa táto tvorba veľmi baví, určite v tom budem pokračovať,“ pochvaľuje si a jej účasť vo finále českej súťaže pre ňu veľa znamená.

,,Určite to vnímam ako úspech, pretože som nečakala, že sa dostanem až tak ďaleko. Bola a je tam veľká konkurencia a ja som rada, že som sa dostala tam, kde som a budem sa snažiť ďalej,“ priznáva Lady Zika, ktorá je napriek silnej konkurencii odhodlaná bojovať. ,,Dám do toho všetko. Uvidíme, ako to dopadne,“ dodáva.

Hudbu si komponuje aj sama

Youtuberstvo vníma LadyZika ako zábavu, pretože sa pri tvorbe videí vždy veľa nasmeje. O tom, že by sa tým v budúcnosti (podobne ako niektorí slovenskí „kolegovia“) živila, zatiaľ neuvažovala. ,,Nenapadlo ma, žeby sa youtuberstvo stalo mojim chlebíčkom. Som momentálne na filmovej škole a chcem sa venovať práci s videami,“ uvažuje Lady Zika.

Slová dopĺňa originálnou hudbou, a to dokonca i takou, ktorú sama skomponuje. A ako sa do nich dostáva jednorožec? ,,Považujem ho za originálneho tvora, keďže má jeden roh. Tak isto ako jednorožce mám rada aj originálnych ľudí a prirovnávam ich k nim,“ vysvetľuje s úsmevom.

Aj z vás sa môže stať fenomén

Podľa Lady Zika je youtuberstvo novodobý fenomén, ktorý si získava stále viac a viac mladých ľudí. ,,Nie každý však vie niečím zaujať. Ak si však nájde svojich fanúšikov, môže sa z neho samotného stať fenomén. Musí byť niečím charakteristický a výrazný, aby si ho ľudia hneď zapamätali a potom sa jeho videá začnú šíriť rýchlosťou svetla,“ dopĺňa.

Aj keď priznáva, že zahraniční tvorcovia sú pre ňu motiváciou, vždy sa snaží do svojich videí zakomponovať hlavne seba a svoj charakter. ,,Ak vidím nejaké zábavné zahraničné video alebo i tuzemské, tak sa ním inšpirujem. Niektoré videá však vznikajú úplne spontánne z mojej hlavy, len tak v noci, pri zaspávaní – napríklad video kaktus,“ smeje sa. Jej tvorba obsahuje poriadnu dávku humoru.

Foto: Lady Zika

Môže vás zaujímať:

Košičan Rado (19) si splnil sen a zarába hraním hier: Na streame sa ma pýtajú aj či som panic a čo si dávam na vlasy!

Lady Zika dostala svojimi videami tisícky fanúšikov
4
Galéria
Zdroj: Enid Humeňanská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM