Eva Mikulová Správy

Z Košíc budeme lietať na ďalšie dve letiská na severe Anglicka

Nové linky hlásia letecké spoločnosti Wizz Air aj Ryanair. Novinkou je letisko Johna Lennona v Liverpoole.

Ilustračný obrázok k článku Z Košíc budeme lietať na ďalšie dve letiská na severe Anglicka
9
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Východné Slovensko bude mať od októbra hneď dve spojenia s oblasťou severného Anglicka.

Liverpool je novinkou

Spoločnosť Wizz Air začne lietať na letisko Doncaster Sheffield od 23. októbra, vždy v pondelok a piatok.

Ryanair spojí leteckou linkou Košice s Liverpoolom, letiskom Johna Lennona. Prvý let je naplánovaný na 25. október 2020. Lety budú prevádzkované dvakrát týždenne, a to v stredu a v nedeľu.

Ceny jednosmerných leteniek u Ryanairu začínajú na úrovni 19,99 eur a letenky sú už v predaji.

„Severné Anglicko je región, ktorý dlhodobo figuroval v našich strategických plánoch. Sme nesmierne radi, že sa nám v krátkom čase podarilo dohodnúť s našimi partnermi hneď na dvoch linkách. Doncaster Sheffiled je overená a úspešná linka, na ktorú sa Wizz Air vráti po 2,5-ročnej prestávke. Veľmi sa tešíme spolupráci s Ryanairom na úplne novej linke do Liverpoolu, ktorou sa otvára množstvo nových príležitostí pre cestujúcich z východného Slovenska i severného Anglicka. Je veľkým úspechom, že napriek extrémne zložitej situácii v leteckej doprave sa nám darí zlepšovať leteckú dostupnosť Košíc a celého regiónu východného Slovenska,“ povedal výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska Košice Michael Tmejpovedal:

Do Košíc lietajú České Aerolínie z Prahy, Austrian Airlines z Viedne, Wizzair z Londýna-Luton a Ryanair z Londýna-Stansted a Prahy.

Obnovenie ostatných leteckých spojení Eurowings z Dusseldorfu a LOT Poľské Aerolínie z Varšavy závisí od rozhodnutia jednotlivých leteckých spoločností.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM