Eva Mikulová Správy

Z Košíc lietame charterovými letmi do 19 destinácií

Dovolenkové obdobie začína a prví letní rekreanti už odleteli do obľúbených dovolenkových destinácií priamo z Košíc. Prvý let bol do Egypta.

Ilustračný obrázok k článku Z Košíc lietame charterovými letmi do 19 destinácií
5
Galéria
Zdroj: kosice.dnes24.sk

V letnej sezóne 2018 sa z košického letiska odlieta až do 19 obľúbených charterových destinácií v 11 krajinách. Na niektoré lety spoločnosti smartwings so môžete kúpiť letenky priamo cez internet, bez toho aby ste si museli zakúpiť celý zájazd v niektorej z cestovných kancelárií alebo agentúry.

„Na vlastnú päsť“ sa tak dostanete do bulharského Burgasu, na grécke ostrovy Rodos a Kréta, španielskej Mallorcy, talianskej Lameze Terme a cyperského Larnacu.

Prvý let do Egypta

Všetkých 19 destinácií na tento rok, predstavil výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva košického letiska Michael Tmej: *„Na výber je spolu devätnásť prímorských destinácií v jedenástich krajinách, konkrétne: Antalya, (Turecko), Burgas, (Bulharsko), Lamezia Terme, Olbia (Taliansko), Ercan (Severný Cyprus), Larnaca (Cyprus), Palma de Mallorca, Barcelona (Španielsko), Heraklion, Rodos, Korfu, Thessaloniki, Patras (Grécko), Hurghada, Marsa Alam (Egypt), Monastir (Tunisko), Rijeka (Chorvátsko), Tirana (Albánsko), Podgorica (Čierna Hora).“ * Prvý charterový let bol do Hurghadyuž 28. mája. Za horúcim egyptským slnkom odletelo 180 pasažierov.

Pribudlo 5 nových destinácií

V porovnaní s predchádzajúcou letnou sezónou pribudli destinácie Larnaca, Olbia, Patras, Marsa Alam a Podgorica. V lete 2017 prešlo letiskom Košice rekordných 120 323 charte­rových cestujúcich. Na základe aktuálne dostupných informácií by tohtoročná charterová sezóna mohla byť opäť rekordnou. Michael Tmej k tomu dodáva: „Predpokladáme, že okrem overených destinácií budú pre dovolenkárov veľkým lákadlom aj nové atraktívne destinácie ako Larnaca na Cypre, alebo Podgorica v Čiernej Hore. Cena dlhodobého parkovného na letisku ostáva na úrovni, na ktorú sme ju pred dvoma rokmi znížili: parkovné za sedem dní tak vychádza len na 36 EUR.“

Ilustračné foto

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM