Michal Lendel Správy

Z toho vám budú behať po chrbte zimomriavky: Košičania oslávia Nový rok plávaním v jazere

Košickí otužilci oslávia príchod nového roka po svojom. Stretnú sa totiž na Sídlisku nad jazerom, aby si vychutnali chlad miestneho jazera. Vítaní sú všetci priaznivci a fanúšikovia zimného plávania.

Ilustračný obrázok k článku Z toho vám budú behať po chrbte zimomriavky: Košičania oslávia Nový rok plávaním v jazere
Zdroj: Webnoviny.sk

Už 13 otužileckých sezón sa stretávajú členovia klubu Košické tulene. Aktuálne je aktívnych cca 40 členov, no v poslednom období sa klub dosť rozšíril o aktívnych maratóncov, triatlonistov, zápasníkov, či lyžiarov. V rámci prebiehajúcej sezóny môžete týchto otužilcov stretnúť na Sídlisku nad jazerom vo vodách miestneho jazera. Tak tomu bude aj 1. 1. 2014 o 14:00 hodine, kedy takým spôsobom privítajú príchod nového roka. “Pozývame všetkých priaznivcov a fanúšikov zimného plávania,“ povedal predseda klubu Marián Jaroš.

Otužilci plávajú za každého počasia, ako nám vysvetlil Jaroš, dobre mínus teploty a ľad na jazere lepšie vyplavia endorfíny z tela. „V takom prípade rozbíjame ľad sekerou alebo vyrezávame bazén motorovou pílou,“ pripojil.

Uvažujete aj vy nad tým, že by ste takýmto spôsobom oslávili príchod roka? „Otužovať sa môže v podstate každý, v každom veku. Jedine pokiaľ by niekto mal vážne zdravotné problémy, vyjadril by sa lekár,“ povedal Jaroš. No je potrebné dodať, že otužovanie v ľadovej vode je v zime vyvrcholením celoročnej otužileckej prípravy. Môže byť aj kratšia, záleží na fyzických danostiach záujemcu o zimný kúpeľ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM