Andrea Mesarčíková Rôzne

Za tri týždne zaplatilo SMS-kou za parkovanie už viac ako tisíc vodičov

Spokojnosť s využívaním nového spôsobu zakúpenia parkovacieho lístka zaslaním krátkej textovej správy cez mobilný telefón vyjadrilo vedenie spoločnosti Správa majetku mesta Košice (SMMK), ktorá túto možnosť pre vodičov v Košiciach zaviedla v posledný

„Myslím, že najmä vodiči v meste sú spokojní. Svedčia o tom aj čísla, ktoré máme k dispozícii. Za prvé tri týždne od spustenia tejto služby si cez SMS kúpilo parkovné vyše tisíc vodičov, pričom zatiaľ túto službu umožňujú iba dvaja z troch mobilných operátorov,“ zhodnotil systém po mesiaci od jeho spustenia námestník riaditeľa SMMK Štefan Rychnavský. Podľa neho sa rozšírením súčasných možností zakúpenia parkovacích lístkov, ako aj jednoduchou platbou i jej následnou kontrolou, zvýšil komfort pre vodičov.
Ako informovala Katarína Jantošovičová z komunikačného referátu košického magistrátu, systém SMS-parkovania sa dá využiť aj v oblastiach bez parkovacích automatov. „Všetky odchádzajúce a prichádzajúce SMS-ky sú zahrnuté v cene parkovného. Odpadá manipulácia s hotovosťou pre vodiča a prevádzkovateľa, pričom je možné získať presné prehľady o výdavkoch za parkovanie a prehľady o vykonaných kontrolách zo strany polície,“ spresnila Jantošovičová.
Vodiči môžu pri parkovaní v spoplatnenej zóne od 30. júna už aj v Košiciach bez predchádzajúcej registrácie zaslať SMS v tvare KE(medzera)A1(med­zera)EČV parkujúceho vozidla na skrátené číslo 2200 a získať tak 60-minútový parkovací lístok za jedno euro. Parkujúcemu vodičovi je 10 minút pred ukončením času parkovania zaslaná bezplatná notifikačná SMS s informáciou o ukončení času parkovného a o možnosti parkovné predĺžiť.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM