Eva Mikulová Správy

Zabicyklujte si alebo sa poprechádzajte na hrádzi vodnej nádrže Bukovec

Správca nádrže otvorením brán na pravej strane hrádze sprístupni obslužnú komunikáciu pre peších aj ciklystov.

Ilustračný obrázok k článku Zabicyklujte si alebo sa poprechádzajte na hrádzi vodnej nádrže Bukovec
2
Galéria
Zdroj: Slovenský vodohospodársky pod

Po minuloročnom úspechu otvorenia obslužnej komunikácie vodárenskej nádrže Bukovec sa Slovenský vodohospodársky podnik rozhodol sprístupniť peším či cyklistom túto trasu aj tento rok.

Pitná voda pre Košice

Od soboty 4. júla správca nádrže otvorením brán na pravej strane hrádze sprístupni obslužnú komunikáciu, ktorú s určitými obmedzeniami aj v súčasnosti využívajú cyklisti či záujemcovia pozrieť si vodnú stavbu.

Zároveň budte môcť nahliadnuť aj na korunu hrádze, ktorá je vysoká 56 metrov a „drží“ viac ako 20 miliónov m³ vody, ktorá je určená do vodovodných kohútikov pre Košičanov a obyvateľov žijúcich v okolí.

Sprístupnenie časti koruny hrádze a obslužnej komunikácie bude dočasne do konca októbra a to denne v čase od 7.00 do 19.00.

Správca vodárenskej nádrže žiada všetkých prechádzajúcich, aby sa pohybovali len vo vyznačených priestoroch a nepoškodzovali zariadenia priehrady.

Pretože ide o nádrž zásobujúcu mesto Košice pitnou vodou, je zároveň potrebné vyhýbať sa kontaktu s vodou a neznečisťovať okolie.

Okolie nádrže je monitorované kamerovým systémom a strážnou službou. V prípade nedodržiavania pravidiel správca opätovne zváži zatvorenie komunikácie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM