Eva Mikulová Správy

Začala sa rekonštrukcia zanedbaného a nebezpečného schodiska pri Račom potoku, FOTO

Mesto Košice začalo koncom mája s rekonštrukciou schodiska v lokalite Račí potok, ktoré spája mestské časti (MČ) Sever a Západ.

Ilustračný obrázok k článku Začala sa rekonštrukcia zanedbaného a nebezpečného schodiska pri Račom potoku, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Zhotoviteľom stavby je spoločnosť Eurovia Sk, ktorá vo verejnom obstarávaní uspela s najnižšou ponukou vo výške 41 856 eur bez DPH. Informuje mesto na svojej oficiálnej stránke.

Schodisko bolo dlhé roky v zanedbanom stave. Mesto Košice v spolupráci sa s oboma mestskými časťami dohodlo, že nový šat dostane nielen problémové schodisko, ale aj nebezpečný mostík ponad Račí potok.

Kolaudácia v júli

„Som rád, že po minuloročnej obnove nebezpečnej lávky sme mohli pristúpiť aj k celkovej rekonštrukcii tohto rokmi zanedbaného priestoru. V rámci nej sa odstraňuje nevyhovujúca konštrukcia schodov a zábradlia. Takisto sa vybuduje nové schodisko z gabiónových košov vyplnených lomovým kameňom. Na ňom bude nové oceľové zábradlie ako aj odvodňovací rigol. Súčasťou rekonštrukcie bude aj nový cykložliabok, ktorý každému výrazne uľahčí prepravu bicykla cez schodisko,“ uviedol viceprimátor Marcel Gibóda.

Obyvatelia tejto lokality ako aj tamojší záhradkári by mohli zrekonštruované schodisko začať využívať koncom júla 2020, keď je naplánovaná jeho kolaudácia.

Od konca minulého roka je už zároveň v prevádzke aj vynovená lávka cez Račí potok, na ktorej obnove sa spoločne podieľali mestské časti Sever a Západ.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM