Barbara Dallosová Krimi

Záchrana života v podaní košických policajtov: Ivana a Robo zasiahli v hodine dvanástej!

Keď počuli žalostné volanie o pomoc, neváhali. Policajná dvojka v Košiciach nestratila v dramatickej situácii chladnú hlavu a zachránila život.

Ilustračný obrázok k článku Záchrana života v podaní košických policajtov: Ivana a Robo zasiahli v hodine dvanástej!
Zdroj: Policajný zbor SR

Neváhali a konali. Dvojica kolegov z policajného zboru šla preveriť oznámenie, to sa zmenilo na záchranu života. O prípade informuje krajská polícia.

Stržm. Ivana Richterová a nstržm. Róbert Gábor boli vyslaní na miesto, kde mal pod obytným domom ležať neznámy muž, ktorý mohol vypadnúť z okna, alebo byť iba opitý.

„Po príchode na miesto počuli krik muža, ktorý volal o pomoc. Neváhali, vykonali vizuálnu kontrolu muža, pričom zistili, že tento má tržnú ranu na hlave a pravdepodobne zlomené rebrá. Muž ležal na chrbte, chrčal, veľmi ťažko sa mu dýchalo a mal problém s komunikáciou. Následne upadol do bezvedomia a prestal dýchať,“ opisuje dramatickú situáciu polícia.

Tu už policajná dvojka nemohla čakať a začal sa boj o záchranu ľudského života. Ivana Richterová ihneď začala s oživovaním a spoločne Róbertom Gáborom mu poskytli kompletnú kardiopulmonálnu resuscitáciu. „Muža oživili a uložili do stabilizovanej polohy, pričom s ním neustále komunikovali až do príchodu rýchlej záchrannej služby. Svojou rozhodnosťou a rýchlou reakciou zachránili to najvzácnejšie – ľudský život,“ uzatvára krajská polícia.

Chcete mať vždy po ruke informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM