Eva Mikulová Rôzne

Začína rekonštrukcia Myslavskej cesty, pripravte sa na dopravné obmedzenia

Vo štvrtok 9. augusta od 9,00 hodiny bude čiastočne uzavretá, čiže jeden jazdný pruh pravá strana Myslavskej cesty v smere Myslava – Nižný Klátov.

Ilustračný obrázok k článku Začína rekonštrukcia Myslavskej cesty, pripravte sa na dopravné obmedzenia
Zdroj: TASR

Dôvodom je začatie prvej etapy stavebných prác súvisiacich s rekonštrukciou štátnej cesty v dĺžke 1271 metrov, práce by mali trvať celkovo päť mesiacov.

„Stavba rieši rekonštrukciu vozovky na pozemnej komunikácii, pričom ostane zachované jej súčasné smerové, výškové a šírkové usporiadanie. Rovnako ostane zachovaný počet a umiestnenie jazdných pruhov pred, a za križovatkou. Podľa odborníkov na cestné komunikácie, po rekonštrukcii prispeje vozovka s novým dopravným značením významnou mierou k zvýšeniu bezpečnosti a plynulosti všetkých účastníkov cestnej premávky,“ informoval hovorca magistrátu Miroslav Sambor.

Práce sú rozdelené do štyroch etáp. Pre potreby rekonštrukcie úseku v 1. etape bude treba uzavrieť jeden jazdný pruh komunikácie, pričom doprava bude vedená striedavo obojsmerne v zostávajúcom jazdnom pruhu, a riadená cestnou svetelnou signalizáciou. Počas dopravnej špičky bude v prípade potreby doprava riadená regulovčíkmi, kvôli zabezpečeniu väčšej plynulosti cestnej premávky.

Cena je vyše milión eur

Stavebné práce bude zhotoviteľ diela robiť vždy počas celého týždňa, teda od pondelka do nedele, celých 5 mesiacov. Treba ale rátať aj s tým, že doba výstavby – rekonštrukcie Myslavskej cesty sa môže trochu predĺžiť, a to z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok počas stavebných prác.

Zhotoviteľ diela už v pondelok 6. augusta zriadil v uvedenom úseku zariadenie staveniska a začal vytyčovať inžinierske siete. Stavebníkom je Mesto Košice, zhotoviteľom diela firma STRABAG s.r.o., a celková cena diela vrátane DPH je 1 059 758,95 Eura.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM