Správy

Začína sa oprava cesty III. triedy z Kysaku do Malej Lodiny

Košický samosprávny kraj (KSK) v stredu začal s rekonštrukciou zhruba desaťkilometrového problémového úseku cesty III. triedy medzi Kysakom a Malou Lodinou (okr. Košice-okolie).

Ilustračný obrázok k článku Začína sa oprava cesty III. triedy z Kysaku do Malej Lodiny
Zdroj: TASR

Náklady sú takmer 705.000 eur bez DPH, hradené budú z úveru Európskej investičnej banky (EIB). „Úsek cesty III/3354 Kysak – Veľká Lodina – Malá Lodina bol v kritickom stave, čo potvrdzovalo aj veľké množstvo sťažností od občanov. Obnova komunikácie je druhou časťou projektu ‚Cesty KSK 11 – A1 – Obnova povodňami zničených ciest v okrese Košice – okolie‘,“ informovala ďalej hovorkyňa predsedu KSK Anna Činčárová.

Cieľom je zvýšiť úroveň stavu cesty pre plynulosť, pohodlnosť a bezpečnosť cestnej premávky, znížiť hlučnosť a zlepšiť životné prostredie, dopravnú dostupnosť a pohodlie cestovania. Práce bude realizovať košická spoločnosť CESTY SK, s.r.o., ktorá dala víťaznú ponuku v procese verejného obstarávania.

Roky zanedbávané

„Našou prioritou je oprava ciest, ktoré boli dlhé roky zanedbávané, čo sa odrazilo na ich stave. V havarijnom stave máme zhruba 60 kilometrov ciest a aj keď sme za prvých sedem mesiacov tohto roka opravili už 30 kilometrov ciest, čo je viac, ako v predchádzajúcim obdobiach za celý rok, chceme pokračovať v opravách, ktoré verím, že prispejú ku komfortu vodičov,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Stavebné práce budú prebiehať za plnej premávky vždy len v jednom jazdnom pruhu, nebudú tak nutné obchádzkové trasy. Doprava na rekonštruovanom úseku bude regulovaná svetelnou signalizáciou alebo pracovníkmi stavby. Rozsah obmedzení sa bude meniť v závislosti od stavebných prác. Odhadovaný čas výstavby je 300 dní od prevzatia staveniska.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM