Rôzne

Začína sa rekonštrukcia zastávky MHD pri magistráte

V stredu sa začína rekonštrukcia autobusovej zastávky "Magistrát mesta Košice" na Toryskej ulici v smere na sídlisko KVP. Ukončenie stavebných prác sa predpokladá v júni.

Ilustračný obrázok k článku Začína sa rekonštrukcia zastávky MHD pri magistráte
Zdroj: Mesto Košice

„Dočasná autobusová zastávka pre cestujúcu verejnosť bude po dohode s Dopravným podnikom mesta Košice zriadená v priestore odbočovacieho pruhu medzi križovatkou Toryská – Trieda SNP a križovatkou pri obchodnom centre. Zastávka bude riadne vyznačená zvislým dopravným značením a označníkom,“ informoval magistrát mesta.

Stavebné práce budú zahŕňať úpravu nástupnej plochy, vybudovanie betónovej autobusovej niky, bezbariérového prístupu a vybavenie zastávky označníkom s LED informačnou tabuľou.

Projekt Modernizácia zastávok verejnej dopravy a informačných systémov sa týka celkovo 29 košických autobusových zastávok. Finančné náklady na projekt predstavujú sumu 987.556 eur, z toho 85 percent tvoria eurofondy, desať percent spolufinancuje štátny rozpočet a päť percent mesto Košice. Modernizácia by mala byť celkovo zrealizovaná do konca júna 2019.

Magistrát informuje aj o dočasnom uzavretí miestnej komunikácie na Ondavskej ulici, a to od stredy do piatka (26. 4.). Dôvodom sú lokálne opravy asfaltových krytov v okolí zrekonštruovaných autobusových zastávok. V úseku prác bude znížená maximálna rýchlosť jazdy a jazdné pruhy zúžené.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM