Správy

Zamestnancom U. S. Steel odporúčajú testovanie najmä v mieste bydliska

Odberné miesto pre víkendové celoplošné testovanie na nový koronavírus prichystali aj v košických oceliarňach U. S. Steel.

Ilustračný obrázok k článku Zamestnancom U. S. Steel odporúčajú testovanie najmä v mieste bydliska
Zdroj: TASR

„Keďže sme nedostali požadovaný počet odberových tímov, vyzývame našich zamestnancov, aby sa v prvom rade snažili otestovať v mieste svojho bydliska a aby rozhodne neodkladali testovanie na poslednú chvíľu,“ uviedol v piatok hovorca oceliarní Ján Bača.

Podnik plánoval činnosť štyroch odberových tímov na štyri dni, dostal však len jeden tím na dva dni. „O kapacite testovania v priestoroch U. S. Steel Košice budeme informovať na webkamere a čakacie doby budeme priebežne zverejňovať,“ doplnil Bača.

U. S. Steel Košice vrátane dcérskych spoločností má zhruba 9500 zamestnancov. Na to, aby boli na mieste otestovaní všetci, by bolo potrebné testovať počas viacerých dní.

„Nerozumieme tomu, že ak budeme mať celú logistiku pripravenú na testovanie, prečo po dvoch víkendových dňoch, keď je v podniku najmenej ľudí, máme skončiť. Ak dostaneme časový priestor, testy a zdravotníkov, sme pripravení pokračovať s testovaním,“ skonštatoval ešte v utorok (27. 10.) hovorca hutníckeho podniku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM