Michal Lendel Hokej

Zápas, ktorý púta pozornosť: Vo výbere proti olympionikom sú aj Košičania!

Slovenské hviezdy KHL a európskych súťaží sa stretnú s výberom našej najvyššej hokejovej ligy. Nepresvedčivé výkony košického mužstva z posledného obdobia spôsobili to, že sa medzi nominovanými ocitla iba dvojica oceliarov a jeden náhradník.

Ilustračný obrázok k článku Zápas, ktorý púta pozornosť: Vo výbere proti olympionikom sú aj Košičania!
Zdroj: TASR

Hokejové Slovensko zažije 3. februára exhibičný zápas v Bratislave, v ktorom sa predstaví naša reprezentácia s Výberom Tipsport Extraligy. Z nominácie do tímu našej najvyššej hokejovej ligy sa môžu tešiť aj dvaja košickí hráči. Obranu vystuží Miroslav Macejko a v útoku vypomôže Gabriel Spilar. Medzi náhradníkmi bude pripravený nastúpiť ďalší košický hráč Juraj Cebák.

Mužstvo Tipsport Extraligy povedie asistent reprezentačného trénera Vladimír Országh, ktorému s výberom pomohli aj fanúšikovia. Okolo 30-ticíc z nich rozhodlo o zložení elitnej formácie. Dve päťky nominoval kouč extraligového výberu a poslednú formáciu tvoria mladíci z projektu HK Orange 20.

V bránke by mal byť od začiatku Ján Lašák z Trenčína, obranu tvorí nitrianska dvojica Michal Novák, Peter König a útočné duo spod Zobora Jozef Stümpel a Roman Tománek doplní piešťanský krídelník Václav Stupka.

Reprezentačný tím sa predstaví vo svojom poslednom prípravnom dueli pred olympijským turnajom v Soči 3. februára v bratislavskej Slovnaft aréne bez hráčov z NHL. Tréner Vladimír Vůjtek tak bude môcť počítať len s hokejistami z KHL a európskych súťaží.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM