Hokej

Zápas tradičných rivalov v prospech Košíc: Rozuzlenie muselo prísť až v predlžení

Derby ako sa patrí okorenené vysokým nasadením, množstvom šancí a dobrými výkonmi brankárov. Poprad nakoniec v piatom vzájomnom zápase uhral s vicemajstrom z Košíc len druhý bod v sezóne, čím oceliarom umožnil predĺžiť víťaznú sériu už na desať stretnutí.

Ilustračný obrázok k článku Zápas tradičných rivalov v prospech Košíc: Rozuzlenie muselo prísť až v predlžení
Zdroj: Webnoviny.sk

Východoslovenské derby od úvodných sekúnd ponúklo kvalitné hokejové divadlo. Za vicemajstra spálil najväčšiu šancu Jenčík, ktorý z bezprostrednej blízkosti neprestrelil Sidora. Druhý útok „kamzíkov“ hrozil najmä z hokejky Krotáka. Prvá tretina sa skončila bezgólovo najmä zásluhou spoľahlivých výkonov oboch brankárov.

II. tretina

Druhú tretinu začali lepšie hostia. Prečíslenie Košičanov v 24. min zakončil Marcinko nevydarenou strelou, ktorá Sidorovi prešla pomedzi betóny – 0:1. Popradčanov dostal inkasovaný gól do útlmu a v týchto fázach hry boli aktívnejšie Košice.

Strela Cebáka skončila len tesne vedľa a Boltunovu strelu vytesnil popradský brankár na zadný mantinel. V 36. min unikol Sojčík, ktorého popradská obrana poslala na ľad nedovolene a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie. V ňom Sojčík netrafil bránku.

III. tretina a predĺženie

Do záverečného dejstva vstúpili domáci presilovou hrou. V nej sa efektným zákrokom predviedol Riečický, keď Paločkovu strelu skryl semaforom do lapačky. Aj po skončení početnej výhody hýrili domáci pohybom a vyrovnanie na seba nenechalo dlho čakať – nedorozumenie Štrbáka s Riečickým potrestal Mlynarovič – 1:1.

Na opačnej strane Sidor zneškodnil Spilarovu individuálnu akciu. Počas presilovky Košíc sa v 51. min preštrikoval až pred Riečického Kroták, ktorého gól pre kontakt útočiaceho hráča s brankárom neplatil. Rozhodnutie mal na hokejke sedem minút pred koncom riadneho hracieho času Svatoš a keď sa nepresadil po prieniku ani domáci Paločko, muselo sa v Poprade predlžovať.

V nadstavenom čase zaujal kontakt dvoch matadorov Krotáka a Bartoša, po ktorom sa útočníkovi Košíc ťažko vstávalo z ľadu. V 62. min sa puk šťastne odrazil k Jenčíkovi a ten mal pred sebou už len prázdnu bránu, do ktorej pohodlne poslal puk – 1:2.

Hlasy trénerov:

Milan Jančuška (tréner Popradu): „Bolo to derby, ako sa patrí. Okrem druhej tretiny, v ktorej sme puk neudržali na hokejkách, sme hrali dobre. Dali sme dva góly, ale aj tak sme nevyhrali, čo považujem za zaujímavý moment. K trestnému strieľaniu sa takisto nevyjadrujem. Košice nepotrebujú pomoc. Myslím si, že si vystačia sami. Chlapcom chcem poďakovať za dnešný výkon.“

Anton Tomko (tréner Košíc): „Bol to kvalitný zápas, obe mužstvá hrali vo veľkom nasadení. Škoda nepremeneného trestného strieľania, snáď keby sme dali gól, Poprad by viac otvoril hru, čo by nám vyhovovalo. V tretej tretine dal Poprad lacný gól, ale rozhodli sme v predĺžení a dva body si vezieme domov.“

HK Poprad – HC Košice 1:2 po predĺžení (0:0, 0:1, 1:0 – 0:1)

Góly: 43. Mlynarovič (A. Kroták) – 24. T. Marcinko (Sojčík), 62. Jenčík (Štrbák, Klouček) Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner, D. Konc – Gajan, Smrek, 1794 divákov

Hokejisti Košíc v derby s Popradom
6
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM