Eva Mikulová Rôzne

Zástupcovia filipínskych cestovných kancelárií objavovali krásy nášho kraja

Náš región je lákavý aj pre turistov z ďalekej Ázie. Filipínčania boli nadšení z Košíc, z tokajskej oblasti, z našej gastronómie aj z našich hradov a kaštieľov a prírody.

Ilustračný obrázok k článku Zástupcovia filipínskych cestovných kancelárií objavovali krásy nášho kraja
4
Galéria
Zdroj: Region turizmus

„Novembrovú infocestu pre filipínske cestovné kancelárie sme zre­alizovali v spo­lupráci s Turkish Airlines , Bratislava Tourist Board, Aquacity Poprad a Visit Košice. Výber renomovaných tour-operátorov zabezpečila pobočka Turkish Airlines z Manily. V rámci spoznávania Slovenska nechýbala návšteva Bratis­lavy, Vysokých Tatier a Košického regiónu,“ informuje na svojej stránke Krajská organizácia cestovného ruchu Košice region turizmus.

Skupinke z ďalekej Ázie predstavili nosnú tému destinácie Košice región: UNESCO na dosah a zároveň dostala informácie o pestrej primárnej ponuke kraja. 

Filipíncov počas ich pobytu priebežne informovali o všetkých silných stránkach, pre ktoré by mali zvážiť zahrnutie našej destinácie, prípadne niektorých jej častí do svojich ponukových katalógov.

Zážitková gastronómia a vidiecky turizmus

Účastníkov nadchlo mesto Košice a jeho kompaktnosť, ľahká dostupnosť pamiatok či možnosti pre nákupný turizmus. V regióne sa im páčila jedinečnosť ochutnávky v stredovekej tokajskej pivnici, najmä fakt o absolútnej jedinečnosti tejto vinárskej oblasti, čo zvyšuje atraktívnosť tejto lokality obzvlášť pre turistov zo zámoria. 

V subregióne Gemer veľmi pozitívne reagovali na Granárium – jeho ubytovacie možnosti, zážitkovú gastronómiu – vnímali to ako ideálny komplex služieb napr. pre katolícky retreat, či vidiecky zájazd pre menšie skupiny, kde by sa program kombinoval s návštevou atraktivít v okolí.

Nadšení z Betliara

„Návšteva Betliara ich veľmi príjemne prekvapila, dali mu prívlastok „skrytý poklad“ regiónu. Prehliadka sa im veľmi páčila, veľa sa pýtali a konštatovali, že kaštieľ pôsobí, akoby sa rodina Andrássyovcov z neho  práve odsťahovala. Učaroval im aj príbeh lásky grófa Dionýza Andrássyho a jeho neurodzenej manželky Františky a preto sme navštívili aj Mauzóleum v Krásnohorskom Podhradí,“ informuje Region Turizmus.

Ide o prvý famtrip pre túto zdrojovú krajinu. Je veľký predpoklad, že ich naša destinácia osloví, čomu nahráva aj dobrá letecká dostupnosť Košíc s Turkish Airlines. Destinácia Košice región by určite spestri­la ponuku ich existujúcich poznávacích zájazdov  po Európe. 

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM