Správy

Záujem o očkovanie v Košickom kraji klesá. Ako budú fungovať vakcinačné centrá?

Záujem o vakcíny proti koronavírusu je čoraz menší. Košická župa tomu prispôsobuje aj očkovacie kapacity.

Ilustračný obrázok k článku Záujem o očkovanie v Košickom kraji klesá. Ako budú fungovať vakcinačné centrá?
Zdroj: TASR/František Iván

Košický samosprávny kraj (KSK) v súčasnosti eviduje pokles záujmu o očkovanie proti COVID-19. Uplynulý týždeň podal KSK dokopy 1 912 vakcín proti ochoreniu COVID-19, čo je o 9 488 menej ako začiatkom januára, keď v priebehu týždňa zaočkovali zdravotníci 11 400 ľudí. KSK o tom informuje na svojej webovej stránke.

Počty rastú pomaly

V dôsledku toho tento týždeň zdravotníci KSK vyrazia s mobilnou očkovacou službou podať vakcínu iba do zariadenia sociálnych služieb v Prakovciach a do obce Malé Trakany. Veľkokapacitné očkovacie centrá (VKOC), stále očkovacie kóje a očkovací autobus však budú v prevádzke.

„V Košickom kraji je v súčasnosti druhou dávkou vakcíny zaočkovaných viac ako 323 000 ľudí, čo predstavuje takmer 44 percent. Tento počet stúpa už len pomaly,“ povedal predseda KSK Rastislav Trnka. Obyvateľov sa podľa neho snažia motivovať k očkovaniu napríklad systémom benefitov v rôznych prevádzkach. K dispozícii je aj krajský registračný systém, ktorý má zabezpečiť očkovanie bez dlhého čakania v radoch. KSK doposiaľ podal takmer 378 000 vakcín proti ochoreniu COVID-19, z toho viac ako 90 600 v teréne.

Kde vás zaočkujú?

V aktuálnom týždni bude KSK podávať vakcíny na pätnástich miestach. Od pondelka do nedele (13. 2.) bude otvorené VKOC v Košiciach na Ostrovského ulici. V Michalovciach otvoria brány VKOC v sobotu (12. 2.), v Spišskej Novej Vsi budú v telocvični Hotelovej akadémie očkovať v nedeľu.

Okrem toho záujemcovia môžu navštíviť očkovacie kóje aj vo vybraných košických obchodných centrách a v budove stanice, ako aj v obchodnom centre v Spišskej Novej Vsi. Očkovací autobus vyrazí do Sobraniec, Sečoviec, Krompách, Strážskeho i Gelnice. KSK pripomína, že obce a mestá mu môžu naďalej hlásiť záujem o očkovanie svojich obyvateľov.

Harmonogram očkovania na aktuálny týždeň v celom kraji nájdete a druhej strane.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM