Správy

Záujem o vakcínu rastie. Košický kraj pridáva miesta na očkovanie + HARMONOGRAM

Košický kraj posilňuje očkovanie v každom regióne. Pozrite sa, na akých miestach vám pichnú vakcínu tento týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Záujem o vakcínu rastie. Košický kraj pridáva miesta na očkovanie + HARMONOGRAM
Zdroj: TASR/František Iván

Košický samosprávny kraj (KSK) v posledných týždňoch eviduje zvýšený záujem o očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Kým v októbri zaočkovali 6 400 ľudí, v novembri to bolo 30 600.

Ako uvádza kraj na svojej webovej stránke, zvýšil sa aj počet ľudí, ktorí prichádzajú na prvú dávku vakcíny. Počas víkendu podali vakcínu 1 781 prvoočko­vaným.

Dve kampane

Košický kraj je od soboty (11. 12.) súčasťou celoslovenskej kampane Darujme si Vianoce, ktorú pripravilo Ministerstvo zdravotníctva SR v spolupráci so všetkými krajmi. „Všetci si prajeme šťastné a zdravé Vianoce, preto sme sa pridali k tejto iniciatíve a zvýšili sme naše očkovacie kapacity. Potrebu vakcinácie vysvetľujú aj známi východniari z oblasti medicíny, kultúry a športu v krátkych videách pod heslom Prosím, dajte sa zaočkovať,“ povedal predseda KSK Rastislav Trnka s tým, že dosiahnutie vyššieho percenta zaočkovaných bude znamenať vyššiu šancu, že v nemocniciach skončí menej pacientov v kritickom stave.

KSK spustil aj vlastnú mobilizačnú kampaň v prospech očkovania pod názvom „Prosím“ a zvýšil aj počet miest výjazdového očkovania. Počas aktuálneho týždňa bude očkovať na približne 70 miestach. Očkovacie tímy vyrazia za imobilnými, za klientmi zariadení sociálnych služieb a očkovať sa budú aj v krajských veľkokapacitných centrách, očkovacom autobuse či v improvizovaných očkovacích kójach.

Kde vás zaočkujú?

„Výjazdový očkovací tím nájdu obyvatelia v Slanskej Hute, Markušovciach, Sejkove, Obišovciach, Kalši či Medzeve. Ambulancia na kolesách bude k dispozícii v Spišskej Novej Vsi, Sobranciach, Sečovciach, Krompachoch, Strážskom aj v Gelnici,“ uvádza kraj. Už tradične bude očkovanie k dispozícii aj v košických nákupných centrách, v Spišskej Novej Vsi funguje očkovacia kója v obchodnom stredisku Madaras a zaočkovať sa je možné aj v železničnej budove stanice Košice.

Počas oboch víkendových dní (18. – 19. 12.) bude opäť v prevádzke veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach. V nedeľu bude otvorené aj očkovacie centrum v Michalovciach a v pondelok (20. 12.) bude k dispozícii vakcinačné centrum v Spišskej Novej Vsi.

Od spustenia očkovania podal KSK spolu viac ako 319-tisíc vakcín proti ochoreniu COVID-19, z toho vyše 66-tisíc výjazdovo.

Kompletný harmonogram očkovania na tento týždeň nájdete na ďalšej strane.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM