Hokej

Záverečné kolo prinieslo rozuzlenie: Minuloroční finalisti spoznali svojich súperov v play off

Záverečné 54. kolo hokejovej extraligy rozhodlo o tom, že úradujúci vicemajster z Košíc narazí vo štvrťfinále play off na ôsmy Martin a obhajca majstrovského titulu HKM Zvolen si zahrá proti tímu z Nitry. Repríza minuloročného finále skončila nakoniec nečakane v prospech Stredoslovákov.

Ilustračný obrázok k článku Záverečné kolo prinieslo rozuzlenie: Minuloroční finalisti spoznali svojich súperov v play off
Zdroj: TASR

Mužstvá Zvolena a Košíc sa do seba schuti pustili, akoby ich neoddeľoval priepastný tabuľkový rozdiel. Po bombe Hrnku a pokuse P. Zuzina v úvodnej minúte sa však viac nadýchli Košičania, v 3. min po Bicekovej presnej bombe v presilovke takmer od modrej naznačili, že by si mohli zápas aj vychutnať. Opak však bola pravda, elán vychladol, aj keď domáci boli zrelí na ďalšie góly a v druhej tretine sa už väčší rozdiel vo výkonoch na ľade ani neprejavil.

Prebudenie Zvolenčanov

Zvolenčania túžili domácu premiéru trénera Tureka okoreniť a konečne na desiaty pokus naplno zabodovať, oslabení Košičania zasa chceli zaokrúhliť víťaznú sériu už na desať. V strednej časti hry sa občas do šancí natlačil najmä Michal Chovan, v 22. min ho Staňa vychytal, aj prečíslenie o minútu neskôr s Hebarom vyšlo nazmar a ďalšiu premárnenú možnosť pridal v 25. min aj M. Ďaloga.

Na akciu, ktorú vytvoril Hebar a Podkonickým v 31. min, sa v komornom prostredí dalo pozerať ako na kombináciu z čias veľkej slávy, na jej konci Podkonický nekompromisne zavesil a zvýraznil tak hlad rytierov po víťazstve.

V 45. min Brabenec naservíroval puk spoza bránky Juraškovi a zrodil sa druhý gól domácich, ktorý zniesol vysoké parametre. V 50. min ľuft Michala Chovana pred bránkou už mohol všeličo napovedať a aj nepremenené trestné strieľanie hosťujúceho Hinďoša po faule Ťavodu, alebo stopercentná šanca Jenčíka v rovnakej v 52. min, keď ho vychytal Šimko.

Hlasy trénerov:

Josef Turek, tréner Zvolena: „Odohrali sme najlepší zápas, čo som vo Zvolene. Hráči dreli, podali tímový výkon, Košičania majú veľkú silu. Gól Podkonického nás dostal do hry a v tretej tretine nás podržal brankár. Aj keď si súper vynútil tlak, ako tím sme zabrali a som strašne rád za víťazstvo, ktorým sme prerušili sériu prehier. Na hráčoch vidieť ako ich tento zápas povzbudil.“

Anton Tomko, tréner Košíc: „My sme mali veľmi dobrý vstup do zápasu, hrali sme v pohybe, vytvorili si viac príležitostí. V druhej tretine sme sa už nevyhli chaotickým chvíľkam, súper vyrovnal po jednej z mála chýb, no a v tretej tretine sme mali jasnú prevahu, no opäť sme inkasovali. Neboli sme aktívni v bránení, potom sme nepremenili trestné strieľanie, vzápäti netrafili prázdnu bránku, zahodili sme viac príležitostí, koncovka jednoducho zlyhala. Po slabej efektivite odchádzame bez bodu, čo nás mrzí.“

HKM Zvolen – HC Košice 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Góly: 31. Podkonický, 45. Juraško – 3. Bicek. Rozhodcovia Lokšík – Gajan, Gavalier, vylúčení 5:5, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, 1084 divákov.

Štvrťfinále play off – dvojice, termíny:

HC Košice – MHC Mountfield Martin /8.3., 9.3., 12.3., 13.3., 16.3., 18.3., 20.3.*/

HK Nitra – HKM Zvolen /8.3, 9.3, 12.3, 13.3., 16.3., 18.3., 20.3.*/

Záverečné kolo prinieslo rozuzlenie: V ňom sa stretli minuloroční finalisti
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM