Michal Lendel Kultúra

Záverečný ceremoniál EHMK 2013: Vieme, ktorým exkluzívnym koncertom všetko vyvrcholí!

Košice sa rozlúčia s titulom Európskeho hlavného mesta kultúry 2013 ako sa patrí. Na pódiu totiž vystúpi štvorica speváckych osobností, ktoré spolupracovali so svetovou hudobnou špičkou. Máme sa preto na čo tesť.

Ilustračný obrázok k článku Záverečný ceremoniál EHMK 2013: Vieme, ktorým exkluzívnym koncertom všetko vyvrcholí!
Zdroj: Webnoviny.sk

Honor Európskeho hlavného mesta kultúry 2013 priniesol Košiciam výnimočný rok. Metropola východného Slovenska sa s týmto prestížnym titulom oficiálne rozlúči 13. decembra. Vrcholom záverečného ceremoniálu bude exkluzívny koncert kanadskej štvorice The Tenors, ktorí zaspievajú v Steel Aréne.

Spolupráca so svetovou hudobnou elitou…

Victor Micallef, Clifton Murray, Remigio Pereira a Fraser Walters sú v súčasnosti uznávanými speváckymi osobnosťami, o čom svedčí fakt, že spolupracovali s takými legendami ako napríklad Paul McCartney, Celine Dion, Andrea Bocelli, Sheryl Crow i s teenegerskom hviezdou Justinom Bieberom, boli hosťami v show Oprah Winfreyovej, otvárali olympiádu vo Vancouveri 2010, spievali politickým špičkám Barackovi Obamovi, Billovi Clintonovi či Tonymu Blairovi. Len nedávno ocenila ich umenie po koncerte v Buckinghamskom paláci aj britská kráľovná Alžbeta II.

„The Tenors začínajú 23. novembra Vianočné turné v Kanade, kde sa predstavia, okrem iného v Montreale, Vancouveri, Toronte, či Ottawe a o to väčšia česť pre nás je, že iba kvôli koncertu v Košiciach priletia do Európy, aby prvýkrát vystúpili na Slovensku v Košiciach,“ pripomenul Ľuboš Virág z agentúry Bonus Vision.

Každý zo štvorice spevákov má za sebou úspešnú sólovú kariéru a disponuje nielen výborným hlasom, ale ovláda aj rôzne vokálne štýly, čo im umožňuje ponúknuť poslucháčom vzrušujúcu zmes klasickej hudby aj moderného popu určenú pre divákov všetkých vekových kategórii.

V sprievode košickej filharmónie

V Košiciach ich bude doprevádzať Štátna filharmónia Košice v sprievode Kodalyho zboru z maďarského Debrecínu a detským zborom Opery Štátneho divadla Košice pod vedením dirigenta Igora Dohoviča. „Na celom procese, do ktorého vstupujú umelecké telesá z rôznych štátov, je nádherné sledovať, ako sa program zdokonaľuje a vzniká pre poslucháčov mimoriadne atraktívne a emóciami nabité hudobné médium. Spojenie toľkých špičkových súborov na jednom pódiu nie je z dôvodu obtiažnosti skúšania a ich zladenia vôbec tradičné. Práve preto sú podobné koncerty v celom svete mimoriadnym zážitkom,“ vysvetľoval dirigent Štátnej filharmónie Košice Igor Dohovič.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM