Eva Mikulová Kultúra

"Zavřete oči odcházím" bol názov nostalgickej retro prehliadky vo Východoslovenskom múzeu, FOTO

Východoslovenské múzeum pripravilo celodennú akciu Prvorepubliková paleta a jej súčasťou bola aj prehliadka inšpirovaná veľkou érou medzivojnovej módy a filmu.

Ilustračný obrázok k článku "Zavřete oči odcházím" bol názov nostalgickej retro prehliadky vo Východoslovenskom múzeu, FOTO
14
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Preniesli sme sa v čase o 100 rokov späť. Keď sa ženy inšpirovali módou hviezd zo strieborných plátien a muži aj oblečením dávali najavo, že sú gentlemani.

Zlatá éra 20 – rokov československého filmu inšpirovala kurátorku výstavy Miloslavu Hriadelovú, ktorá vytvorila úžasnú módnu prehliadku s názvom Zavřete oči odcházím. Táto veta je známa každému milovníkovi starých kultových filmov. Šepká ju roztúžený Oldřich nový do ucha Adiny Mandlovej vo filme Kristián.

Noblesa a prvorepublikový glamour

Východoslovenské múzeum pripravilo celodennú akciu Prvorepubliková paleta a v rámci nej sa v sobotu 15. júna konala aj prehliadka inšpirovaná veľkou érou medzivojnovej módy a filmu.

Kurátorka Miloslava Hriadelová ju zostavila zo zbierkových originálov, ale aj retroodevov a dokonca aj zo súčasných modelov návrhárok Izabely Komjati a Zuzany Hakovej, ktoré korešpondujú s érou 30. rokov 20. storočia.

Nechýbali ani nádherné klobúky Eleonóry Gaškovej. Prehliadka je odpoveďou na dedičstvo medzivojnových salónov, glamour návrhárky Hany Podolskej a kult filmových hviezd filmového štúdia Barrandov.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM