Adam Stečák Rôzne

Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantickejších miest v Košiciach!

Už o pár dní, konkrétne 14. februára, je tu symbolický deň pre zaľúbených. Sviatok svätého Valentína si môžete v Košiciach vychutnať na rôznych miestach.

Ilustračný obrázok k článku Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantickejších miest v Košiciach!
18
Galéria
Foto: Adam Stečák / Zdroj: Adam Stečák

Čo iné vymyslieť ako návštevu kina či večeru v reštaurácii? Sviatok všetkých zaľúbených sa blíži, a tak vám prinášame ponuku tipov, kam si v tento deň vyraziť. Na svoje si prídu starí i mladí, milovníci tradičných i netradičných osláv tohto krásneho sviatku.

Hlavná ulica v centre Košíc

Už tradične je na Valnetína zaplnená najmä Hlavná ulica, ktorá je pýchou Košíc a je najdlhšou promenádou na Slovensku. Aj prechádzkou po nej si môžete vychutnať čaro mesta a pokochať sa jeho krásou a historickými budovami či už Štátneho divadla alebo Dómu sv. Alžbety. Je to ideálne miesto, kde sa môžete so svojou polovičkou vybrať na prechádzku a dať niečo dobré pod zub.

Výhľad z veže Dómu sv. Alžbety

Určite súhlasíte s tým, že mať mesto na dlani je niečo úžasné. Takýto skvelý pohľad si môžete vychutnať z veže Dómu sv. Alžbety, ktorá vám ponúka ten najkrajší výhľad v meste. Ak si chcete vychutnať skvelú atmosféru, tak v tom prípade je toto rozhodne skvelá voľba kam zájsť so svojou polovičkou na sviatok zaľúbených.

Cesta zo sídliska KVP na Bankov

Dobrou voľbou ako stráviť sviatok Valentína je aj prechádzka od sídliska KVP na Bankov. Cesta síce nie je asfaltová, ale poľná, no ideálna na dlhú prechádzku počas ktorej môžete tráviť spoločné chvíle.

Vodná nádrž Bukovec – obec Bukovec

Nad obcou Bukovec a vedľa obce Hýľov sa nachádza veľká Bukovecká umelá nádrž, slúžiaca ako zásobáreň pitnej vody pre mesto Košice a jeho okolie. V letných mesiacoch je sprístupnená vodná nádrž pod Bukovcom obľúbeným miestom prímestskej rekreácie a oddychu. Aj toto miesto si vedia zaľúbené dvojice vychutnať i v zime.

Prechádzka v Mestskom parku

Pokiaľ si z našej ponuky neviete vybrať, vždy máte v zálohe čarovný Mestský park. Dobrou voľbou môže byť práve prechádzka v ňom. Nemôžeme sa čudovať, že je tak vyhľadávaným miestom mnohých mladých párikov.

Veríme, že vás naša ponuka ako stráviť tento sviatok so svojou polovičkou oslovila a jedno z týchto miest bude tým, ktoré navštívite a strávite na ňom romantické chvíle. Medzi ďalšie patri vrch Hradová, čiže vyhliadková veža, kopec Heringeš a lokalita Panoráma, lúka nad Perešom.

Pre tých, ktorí ešte neokúsili krásy Jahodnej a sú milovníkmi turistiky, je toto ideálna túra. Ak si vyšliapete k chate Lajoška, na hornom okraji lúky vás poteší unikátny pohľad na Košice.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Romantické miesta v Košiciach
18
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM