Veronika Hunyadiová Správy

Zdieľaná doprava je v kurze! Košičania si môžu požičať nové elektrokolobežky, FOTO, VIDEO

V košických uliciach pribudli ďalšie zdieľané e-kolobežky. Doplnili flotilu bicyklov a skútrov.

Zdroj: TASR/František Iván

Užívatelia zdieľaných dopravných prostriedkov majú dôvod na radosť, po zelených elektro kolobežkách pribudli v Košiciach ďalšie. Svoju novú službu spustila spoločnosť Antik, ktorá už prevádzkuje zdieľané bicykle a elektrické skútre.

Kolobežkovú flotilu vypustili do košických ulíc vo štvrtok 20. mája a nájdete ich v centre mesta aj na sídliskách. Konštrukcia kolobežiek je hliníková, obsahujú LED displej s ukazovateľmi rýchlosti a stavu batérie, po pravej strane riadidla sa nachádza páčka na pridávanie rýchlosti.

Kolobežka funguje na princípe bez prítomnosti uhlíkovej elektriny. Môžete na nej jazdiť maximálne rýchlosťou 25 kilometrov za hodinu, v centre mesta a v parkoch je rýchlosť z dôvodu bezpečnosti obmedzená len na 10 kilometrov za hodinu. Dojazd na jedno nabitie je 30 kilometrov.

Ako to funguje?

Na to, aby ste si zapožičali kolobežku sa potrebujete zaregistrovať v mobilnej aplikácii a nabiť si kredit. Cena jazdy pre zákazníkov internetového poskytovateľa je 0,05 eura za minútu, pričom neplatia žiaden depozit. Ostatní užívatelia uhradia depozit vo výške 20 eur a za jednu minútu jazdy zaplatia 0,10 eur.

Kolobežky môžete odstaviť na viditeľnom mieste, aby nezavadzali a nepovaľovali sa na chodníku, alebo do solárnej nabíjacej stanice. Nájdete ich napríklad pri Cassovare, pri hoteli Hilton, v sídle spoločnosti ale aj na sídliskách. Podmienkou pri ukončení jazdy je aj odfotografovanie stavu kolobežky. Ak ukončíte jazdu v nabíjacej stanici, pri ďalšej jazde získate 5 minút jazdy zadarmo.

V priloženej galérii si môžete pozrieť nové kolobežky zblízka.

Aktuálne témy zo Slovenska

Nové zdieľané kolobežky v Košiciach
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM